10 trucuri eficiente pentru mentinerea greutatii
Te-ai saturat de dietele prea stricte? Ai un program prea incarcat si nu ai timp sa mananci la ore fixe? Ai observat ca trupul tau incepe sa nu mai fie la fel de suplu ca inainte? Daca da, iti prezentam in continuare 10 trucuri care te pot ajuta sa iti mentii sanatatea si supletea.
05.12.2011
Timp estimat de citire:
1 minut, 59 secunde1. Niciodata nu sari peste micul dejun. Mananca ceva: o felie de paine prajita, un fruct etc. Rata metabolismului incetineste peste noapte si nu se regleaza pana nu mananci. Daca astepti pana la pranz, inseamna patru sau mai multe ore in care corpul tau arde caloriile intr-un ritm scazut. De asemenea, nu lasa sa treaca mai mult de cinci ore intre mese, pentru ca vei manca mai mult la masa principala. Gustarile cu un continut scazut de calorii te pot ajuta…
2. Imediat dupa masa, in special dupa cina, du-te la baie si spala-te pe dinti. Senzatia de curatenie si prospetime te va determina sa te abtii de la a manca (mai ales inainte de culcare).
3. Daca ti se face foame, poti mesteca pentru putin timp guma. Unora pur si simplu le face placere sa mestece ceva. Totodata, poti mesteca guma in timpul prepararii mancarii; acest lucru te va impiedica sa gusti prea des. Totusi evitati sa mestecati guma pentru prea mult timp, pentru ca aceasta stimuleaza secretia gastrica si astfel apare senzatia de foame.
4. In timpul mesei ar fi bine sa nu aveti si alte preocupari, cum ar fi privitul la televizor sau cititul ziarului, deoarece acestea distrag atentia si ati putea sa ajungeti sa mancati mai mult decat aveti nevoie.
5. Nu se bea apa in timpul mesei pentru a nu se dilua sucul gastric ce ajuta la o buna digestie a alimentelor ingerate.
6. tine la indemana alimente sanatoase, cum ar fi fructele sau legumele. Mananca numai daca ti-e foame.
7. Fa-ti un jurnal (departe de bucatarie) care sa cuprinda ceea ce mananci si ceea ce simti. Noteaza fiecare aliment inainte de a-l consuma.
8. Supele sunt satioase, gustoase si sanatoase, insa numai cele care contin ingrediente naturale, fara conservanti.
9. Nu te infometa si nu sari peste mese. Trebuie sa mananci ceva in mod regulat, altfel organismul va intra intr-un proces de autoaparare, incetinind metabolismul si stocand grasimile.
10. Nu te gandi ca daca mananci alimente fara grasimi sau care contin putine calorii, poti manca oricat. Caloriile tot se acumuleaza si trebuie consumate. Totul consta in echilibru.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Dieta de 7 zile cu semințe de in - reguli, beneficii, contraindicații
23.02.2024