146 motive ca sa renunti la zahar (partea a II-a)
Iata si continuarea articolului 146 motive ca sa renunti la zahar:
08.08.2013
Timp estimat de citire:
4 minute, 3 secunde74. Zaharul poate cauza o crestere a vibratiilor din creier de tip alpha, delta si theta.
75. Zaharul provoaca depresie.
76. Zaharul creste riscul aparitiei cancerului gastric.
77. Zaharul cauzeaza dispepsie (indigestie).
78. Zaharul creste riscul de a face guta.
79. Zaharul poate creste nivelurile de glucoza intr-un test oral de toleranta la glucoza din cauza ingestiei de carbohidrati complecsi.
80. Zaharul poate creste reactiile la insulina la persoanele cu diete bogate in zahar, fata de cele care consuma mai putin zahar.
81. O dieta bogata in zahar super rafinat reduce capacitatea de invatare.
82. Zaharul poate provoca o functionare deficitara a doua proteine din sange, albumina si lipoproteinele, ce pot reduce abilitatea organismului de a gestiona grasimile si colesterolul.
83. Zaharul poate contribui la aparitia bolii Alzheimer.
84. Zaharul poate provoca o aderenta crescuta in randul trombocitelor.
85. Zaharul poate provoca un dezechilibru hormonal; unii hormoni devin hipoactivi, iar altii devin hiperactivi.
86. Zaharul duce la formarea de calculi renali.
87. Zaharul poate provoca o sensibilitate a hipotalamusului la diferiti stimuli.
88. Zaharul da ameteli.
89. Dietele bogate in zahar pot cauza stres oxidativ si rezistenta scazuta in fata radicalilor liberi.
90. Regimul alimentar bogat in sucroza al subiectilor cu boli vasculare periferice creste semnificativ aderenta la trombocite.
91. Meniurile bogate in zahar pot duce la cancer al tractului biliar.
92. Zaharul hraneste cancerul.
93. Consumul mare de zahar la adolescentele insarcinate este asociat cu un risc dublu de a aduce pe lume un sugar mic pentru varsta gestationala.
94. Consumul mare de zahar poate duce la o scadere substantiala in durata sarcinii in randul adolescentelor insarcinate.
95. Zaharul incetineste timpul de tranzit al alimentelor prin tractul gastrointestinal.
96. Zaharul creste concentratia de acizi biliari in scaun si enzime bacteriene in colon. Aceasta poate modifica functiile bilei, astfel incat sa produca componente cauzatoare de cancer si cancer de colon.
97. Zaharul creste nivelul de estradiol (cea mai puternica forma de estrogen natural) la barbati.
98. Zaharul combina si distruge fosfataza, o enzima, ceea ce face procesul de digestie mult mai dificil.
99. Consumul de zahar poate fi un factor de risc pentru cancerul vezicii biliare.
100. Zaharul este o substanta ce da dependenta.
101. Zaharul poate da intoxicatii, asemenea alcoolului.
102. Zaharul poate exacerba simptomul premenstrual.
103. Zaharul dat bebelusilor nascuti prematur poate afecta cantitatea de dioxid de carbon pe care o produc.
104. O scadere in aportul de zahar poate creste stabilitatea emotionala.
105. Organismul transforma zaharul intr-o cantitate de 2 pana la 5 ori mai mare de grasime decat o face amidonul.
106. Absorbtia rapida a zaharului sustine mancatul excesiv in cazul pacientilor obezi.
107. Zaharul poate accentua simptomele copiilor cu tulburare de hiperactivitate si deficit de atentie (ADHD).
108. Zaharul are efecte adverse asupra electrolitilor din compozitia urinara.
109. Zaharul poate incetini abilitatea glandelor suprarenale de a functiona.
110. Zaharul are potentialul de a induce procese metabolice anormale chiar si in cazul unui individ sanatos si de a cauza boli cronice degenerative.
111. Injectiile intravenoase cu apa cu zahar pot opri alimentarea cu oxigen a creierului.
112. Aportul mare de sucroza poate fi un factor important de risc in cancerul la plamani.
113. Zaharul creste riscul de poliomelita.
114. Aportul mare de zahar poate cauza crize de epilepsie.
115. Zaharul cauzeaza hipertensiune la persoanele obeze.
116. La unitatile de Terapie Intensiva, limitarea consumului de zahar salveaza vieti.
117. Zaharul poate provoca moartea celulara.
118. Zaharul poate mari cantitatea de mancare pe care o mananci.
119. In taberele de reabilitare juvenila, cand copiii sunt supusi unei diete cu putin zahar, acestia renunta in proportie de 44% la comportamentul antisocial.
120. Zaharul poate duce la cancer de prostata.
121. Zaharul duce la deshidratare in cazul nou-nascutilor.
122. Zaharul creste nivelul de estradiol la barbatii tineri.
123. Zaharul poate duce la nasterea de copii cu greutate foarte mica.
124. Un consum mare de zahar rafinat este asociat cu efecte ingrijoratoare ale schizofreniei.
125. Zaharul poate ridica nivelurile de homocisteina din sange.
126. Dulciurile cresc riscul de cancer la san.
127. Zaharul se numara printre factorii de risc pentru cancerul intestinului subtire.
128. Zaharul poate cauza cancer de laringe.
129. Zaharul induce retentia de sare si apa.
130. Zaharul poate contribui la pierderi usoare de memorie.
131. Pe masura ce consumul de zahar creste in randul copiilor de 10 ani, scade treptat consumul de multi nutrienti esentiali.
132. Zaharul poate creste cantitatea totala de alimente consumate.
133. Expunerea unui nou-nascut la zaharuri duce la o preferinta crescuta pentru sucroza fata de apa, la copiii de 6 luni si 2 ani.
134. Zaharul cauzeaza constipatie.
135. Zaharul duce la aparitia varicelor.
136. Zaharul poate cauza deteriorarea creierului la femeile pre-diabetice si diabetice.
137. Zaharul poate mari riscul de cancer la stomac.
138. Zaharul poate cauza sindromul metabolic.
139. Consumul de zahar la femeile insarcinate creste riscul de defecte de tub neural la embrion.
140. Zaharul poate fi un factor in aparitia astmului.
141. Cu cat este mai mare consumul de zahar, cu atat sunt mai multe sanse de a avea sindromul colonului iritabil.
142. Zaharul poate afecta sistemele centrale de recompensa.
143. Zaharul poate cauza cancerul de rect.
144. Zaharul poate cauza cancer endometrial.
145. Zaharul poate cauza carcinom renal.
146. Zaharul poate provoca tumori ale ficatului.
Alimente care conțin vitamina A (surse vegetale și animale)
18.11.2024