3 idei de salate pe care să le încerci vara aceasta dacă ești la dietă
Odată cu venirea verii, trebuie să profităm de toate bunătățile pe care aceasta ni le oferă în materie de fructe și legume. Dacă ești la dietă, ai un stil de viață sănătos sau ești chiar adeptul salatelor fresh, atunci noi avem 3 idei de salate pe care să le încerci vara aceasta. Neapărat trebuie să le faci măcar o dată. Sunt delicioase, sățioase și pline de nutrienți. Suntem siguri că o să te îndrăgostești de ele și o să le încerci mereu, chiar dacă nu ești la dietă.
30.05.2023
Timp estimat de citire:
3 minute, 30 secundeSalată de sfeclă roșie coaptă și miere
Ingrediente:
- 3 sfecle roșii mari, tăiate felii
- 2 linguri ulei de rapiță
- 5 crenguțe de cimbru
- 25 g feta, mărunțită
- 1 lingură de miere
- 200 g linte verde la conservă, scursă
- 50 g rucola
- 30 g semințe amestecate
- puțin mărar
Mod de preparare:
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200-220 de garde Celsius. Pune sfecla roșie, ½ linguriță ulei și cimbrul într-o tavă. Se coace timp de 30-35 de minute sau până când se înmoaie, adăugând feta în ultimele 10 minute. Se lasă puțin la răcit.
Pasul 2
Amestecați uleiul rămas cu mierea, un strop de apă rece pentru a se omogeniza și niște condimente. Încălziți lintea într-o tigaie sau în cuptorul cu microunde, apoi condimentați. Se amestecă sfecla roșie și feta cu rucola și sosul, apoi se adaugă deasupra lintea cu semințele și mărarul presărat.
Salată de pepene galben și roșii cu dressing de mentă și floare de soc
Ingrediente:
- 400 g roșii într-un amestec de culori și mărimi, dacă este posibil
- ½ pepene galben Charentais sau pepene galben Cantaloupe
- ½ pepene galben Galia
- 200 g cuburi de pepene verde
Pentru dressing:
- 1½ linguriță oțet de vin alb
- 2 linguri ulei de arahide
- 4 linguri ulei de masline
- 1 buchet mic de menta, frunze culese
- ¼ linguriță muștar de Dijon
- ½ linguriță zahăr tos
- 1 lingură cordial de floare de soc
- 4 linguri smântână degresată
Mod de preparare:
Pasul 1
Pentru a face dressingul, puneți oțetul, uleiurile, jumătate din mentă, muștarul, zahărul și cordialul într-un blender, apoi condimentați și amestecați. Adăugați smântâna și verificați condimentele – acesta este un dressing dulce-acrișor, așa că trebuie să obțineți echilibrul corect. Poate doriți să o faceți puțin mai light adăugând puțină smântână degresată.
Pasul 2
Înjumătățiți roșiile mai mici și tăiați-le pe cele mai mari în felii. Puneți într-un castron adânc.
Pasul 3
Scoateți semințele din pepenii galbeni, tăiați-i felii și mai apoi în cuburi. Adăugați-i în vasul cu roșiile, împreună cu pepenele verde cuburi. Adăugați dressingul (s-ar putea să nu aveți nevoie de tot), presărați peste frunzele de mentă rămase și serviți.
Salată de vară epică
Ingrediente:
- 400 g fasole neagră, scursă
- 2 pumni mari de frunze de spanac baby, tocate grosier
- 500 g roșii tradiționale, tăiate în bucăți mari
- ½ castravete, tăiat în jumătate pe lungime
- 1 mango, decojit și tăiat în bucăți
- 1 ceapă rosie mare, taiată mărunt
- 6-8 ridichi, feliate
- 2 avocado, decojiți și tăiați felii
- 100 g feta, marunțită
- mână de ierburi condimentale la alegere
Pentru dressing
- multă mentă
- coriandru
- busuioc
- 1 ardei iute verde gras tocat
- 1 cățel mic de usturoi
- 100 ml ulei de măsline extravirgin sau ulei de rapiță
- 2 lime
- 2 linguri oțet de vin alb
- 2 linguri de miere
Mod de preparare:
Pasul 1
Preparați dressingul amestecând toate ingredientele într-un robot de bucătărie (sau tocați-le foarte fin), păstrând câteva frunze de ierburi pentru salată. Puteți face dressingul cu până la 24 de ore înainte de servire, conform bbcfoodfood.com.
Pasul 2
Puneți fasolea și spanacul într-un bol mare. Aranjați deasupra roșiile, castraveții, mango, ceapa și ridichile și amestecați ușor împreună cu mâinile. Acoperiți salata cu avocado, feta și ierburi și puneți dressingul desupra.
Rețete pentru felul 2 - idei de mâncare pentru toată familia
22.07.2024