3 retete culinare de inceput de primavara
Specialistii programului de slabit Diet to Go iti ofera trei retete culinare care te vor inspira sa mananci sanatos si sa te simti mai usor la inceputul primaverii. Acestea pot fi consumate la pranz sau la cina, iar pentru cele mai bune rezultate asigura-te ca celelalte mese ale zilei sunt light si cat mai sarace in calorii.
08.08.2013
Timp estimat de citire:
3 minute, 1 secundaMuschi de vita la gratar cu salata verde
Calorii: 300
Ingrediente:
1 jumatate de felie de muschi de vita
Salata verde
Rozmarin
1 lingura de ulei de masline
1 lingurita de zeama de lamaie
Sare, piper
Preparare: Bucata de muschi se pune la fript pe gratar (nu sarati si nu piperati vita decat dupa ce este gata). Se tine pe gratar cate 5 minute pe fiecare parte, astfel incat muschiul de vita sa aiba mijlocul roz.
Daca doriti ca vita sa fie bine facuta, tineti-o pe gratar cam 8-9 minute, pe fiecare parte. Muschiul va fi aromat doar cu piper negru din belsug si rozmarin. Intre timp, spalati salata si puneti-o intr-un bol. Dupa ce muschiul de vita este gata, scoateti-l pe un fund de lemn. Cu ajutorul unui cleste, taiati-l cat este fierbinte. Muschiul se taie in felii subtiri. Salata cu carne de vita se poate servi imediat, cat carnea este calda. De asemenea, se poate servi si rece.
Aripioare de pui cu salata de rosii si rucola
Calorii: 638
Ingrediente:
200 g aripioare de pui
100 g rosii cherry
100 g rucola
Condimente din frunze uscate
Ulei de masline
O lingurita de chimen
O lamaie
O lingura de otet balsamic
O lingurita de miere
Sare, piper
Preparare: Aripioarele se spala, se freaca cu sare si condimente din frunze uscate. Amestecam usturoiul, zeama de lamaie, chimenul si uleiul cu sare si piper si punem aripioarele in acest sos, dupa ce le-am taiat pe jumatate. Lasam la marinat o ora, in frigider. Se pun bucatile de aripioare pe gratarul cu aburi, singurul gratar sanatos. Le coacem 45-50 de minute, pana devin crocante. In ultimele 10 minute punem mierea peste aripioare. Spalam rucola si o lasam la scurs intr-o sita. Se rup coditele daca sunt prea lungi, se pun frunzele pe o farfurie si se stropesc cu lamaie. Aruncam din loc in loc rosii cherry. Intr-un shaker batem bine sosul: otet balsamic, ulei de masline, miere si sare. Adaugam sosul peste salata, punem aripioarele deasupra si salata este gata. Nu amestecam salata inainte de a o aduce la masa.
Somon cu broccoli si rosii cherry
Calorii: 397
Ingrediente:
200 g somon
3-4 rosii cherry
250 g de broccoli
Ghimbir
Felii de lamaie si portocala
Un pahar de vin alb
Suc de lamaie
Capere
Verdeata
Sare, piper
Preparare: Se incalzeste cuptorul, se unge tava cu ulei de masline si se aseaza somonul, bine condimentat cu sare, piper si ghimbir. Deasupra somonului se pun felii de lamaie, portocala, capere, verdeata si se da la cuptor. Se lasa la cuptor circa 15 minute, la foc mediu, dupa care se scoate, se adauga jumatate de pahar de vin alb si se acopera tava cu folie de aluminiu, dupa care se reintroduce in cuptor. Intre timp se prepara broccoli. Intr-o cratita se pune la fiert broccoli in buchetele timp de 15 minute, dupa care se scoate si se soteaza in ulei de masline, impreuna cu rosiile cherry, vin alb si suc de lamaie. Dupa 40 de minute, somonul cu broccoli si rosii cherry este gata pentru a fi servit. Somonul este bogat in magneziu, vitamina D, acizi grasi omega 3, care in combinatie cu seleniul si cromul continute de broccoli au o influenta benefica asupra oaselor noastre. O portie sanatoasa de broccoli preparat in aburi iti va ridica moralul si doza zilnica de nutrienti si are doar 25 de calorii.
Retete culinare oferite de Diet to Go – www.diettogo.ro si Restaurant Casa Kraus
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024