Fie ca esti la dieta, fie ca pur si simplu vrei sa mananci ceva mai usor – pentru ca-i vara si mancarurile grele nu sunt o optiune indicata indiferent de kilogramele avute – , retetele pe care ti le propunem te vor incanta cu siguranta. Se prepara foarte simplu, sunt bogate din punct de vedere nutritional si, cel mai important, au putine calorii.
29.06.2017
Timp estimat de citire:
3 minute, 3 secundeDaca esti o persoana gurmanda, ai toate motivele sa incerci aceste retete. Vor declansa o explozie de artificii pe cerul gurii, fara sa-ti puna catusi de putin in pericol balanta calorica de la final de zi. Incearca-le si convinge-te!
110 kcal per portie
Ingrediente pentru 4 persoane:
Mod de preparare:
Clateste sub jet de apa rece fileurile de peste, asigurandu-te ca acestea nu contin oase sau resturi de piele. Lasa-le sa se scurga de apa, apoi taie-le in cubulete. Adauga sarea, piperul si stropeste-le cu generozitate cu sucul de lime. Amesteca totul si da la frigider.
Toaca marunt firele de arpagic. Curata si toaca ceapa verde, inclusiv cozile.
Intr-un vas mai mare, amesteca pestele, ceapa, arpagicul si adauga uleiul de masline. Daca e nevoie, mai presara sare si piper. Imparte compozitia in patru portii egale. Pentru a aranja frumos in farfurie preparatul, poti folosi un inel metalic. Se serveste imediat.
160 kcal per portie
Ingrediente pentru 4 persoane:
Mod de preparare:
Pentru prepararea mousse-ului, scurge tonul si mixeaza-l bine impreuna cu branza, mustarul si ardeiul. Pune amestecul intr-o caserola si da-l la frigider.
Curata castravetele, apoi taie-l in felii subtiri. Clateste fruzele de menta si toaca-le marunt. Spala andivele, indeparteaza baza lor si desprinde frunza cu frunza, pastrandu-le pe cele mai frumoase.
Intr-un castron, amesteca iaurtul cu castravetii, uleiul de masline si menta. Potriveste de sare si piper. Imparte compozitia in patru parti egale. Umple 12 fruze de andive cu mousse-ul de peste. Monteaza pe cate o farfurie o parte din salata de castraveti si cate 3 frunze de andive umplute. Poti pune o alta frunza mai mica de andive in centrul fiecarei barcute, pe post de vela. Prepartul se serveste imediat.
220 kcal per portie
Ingrediente pentru 4 persoane:
Mod de preparare:
Trece pastele din faina de konjac sub jet apa rece. Intr-o oala, pune apa la fiert, stinge focul de indata ce apa da in clocot si pune pastele. Acopera cu capac si lasa-le timp de 5 minute, apoi scurge-le si lasa-le sa se raceasca.
Curata de coaja fructele de grepfrut, indeparteaza pielita alba, desprinde feliile si taie-le in jumatate. Decojeste kiwi-urile si taie miezul in patru, apoi in felii subtiri. Spala bine frunzele de salata si taie-le sau rupe-le cu mana. Clateste si toaca marunt firele de arpagic.
Intr-un castron, amesteca smantana, mustarul, sucul de lamaie, arpagicul, sarea si piperul. Pe 4 farufurii, aranjeaza in straturi salata, pastele, feliile de somon, bucatile de grepfrut si cele de kiwi. Adauga sosul si garniseste cu seminte de mac. Preparatul se serveste imediat.
Natalia Talmacec
Data publicarii: 29.06.2017
13.11.2024