4 delicii racoroase de vara
In miez de vara, rasfata-te din cand in cand cu cate un preparat deosebit, care sa te racoreasca in zilele toride! Ce poate fi mai placut decat sa savurezi o inghetata dietetica din ceai verde, alaturi de o felie de pepene rosu zemos? Slab sau Gras iti ofera 4 retete care te inspira in bucatarie, pe care le poti consuma si reci – si urmareste-ne pe slabsaugras.ro si pe Facebook toata vara pentru mai multe retete!
18.07.2013
Timp estimat de citire:
2 minute, 40 secundeIncearca si tu cele 4 delcii racoroase de vara pe care ti le propunem!
1. Inghetata dietetica din ceai verde
Ingrediente:
- 10 g indulcitor praf
- 150 g sirop de ceai verde (reteta o ai mai jos)
- 350 ml lapte degresat
- 150 g smantana degresata
- 5 galbenusuri de ou
Pentru sirop: ½ cana de indulcitor, ½ cana de apa, 2 linguri de ceai verde
Preparare: Pregateste siropul astfel – intr-o tigaie mica, amesteca indulcitorul si apa, iar cand clocoteste apa, adauga ceaiul verde si amesteca bine, apoi strecoara siropul. Bate bine galbenusurile cu indulcitorul, apoi adauga restul ingredientelor si mixeaza pana obtii o compozitie fina si omogena. Pune compozitia in masina de facut inghetata sau intr-un recipient si pune la congelator. Daca alegi ultima varianta, asigura-te ca amesteci inghetata din 3 in 3 ore, pentru a fi mai fina.
2. Fasole verde cu crema de branza de capra
Ingrediente:
- 150 g de branza de capra
- 500 g fasole verde, curatata
- Sare
- Busuioc
- O legatura de patrunjel
- Usturoi dupa gust
- Optional: 5 linguri de iaurt grecesc
Preparare: Pune branza, busuiocul, sarea si usturoiul in blender, amestecand pana obtii o crema. Daca branza nu este suficient de moale, poti adauga cateva linguri de iaurt grecesc. Da fasolea verde intr-un clocot de apa. Pune fasolea verde intr-o tava medie, toarna deasupra crema de branza si da la cuptor timp de 5-7 minute. Garniseste cu patrunjel proaspat.
3. Supa de sparanghel
Ingrediente:
- 8-10 tulpini de sparanghel
- 2 linguri de unt
- 4-5 felii de sunca slaba
- Fulgi de migdale
- Sare, piper
- Ulei de masline, pentru decor
Preparare: Pune migdalele intr-o tigaie uscata si prajeste-le un pic, pana devin maronii, dar ai grija sa amesteci in continuu, apoi lasa-le deoparte. Incinge gratarul si coace un pic feliile de sunca, apoi pune-le la scurs pe un servetel de hartie si taie-le in fasii subtiri. Pune sparanghelul in apa clocotita cu putina sare timp de 4 minute. Intr-un blender, pune untul si sparanghelul si mixeaza pana obtii o textura fina, adaugand cateva linguri din apa in care a fiert. Toarna supa in boluri, garniseste cu sunca, fulgi de migdale, cateva picaturi de ulei de masline si putin piper negru macinat.
4. Ardei umpluti cu tofu si ciuperci
Ingrediente:
- 2 ardei grasi mari, taiati in jumatate si curatati de seminte
- Un pachet mic de tofu moale
- 3 ciuperci champignon, taiate felii si coapte pe gratar
- 1 ou batut spuma
- 1 lingurita de ulei de susan
- 1 lingura de sos de soia
- O lingura de ulei
Preparare: Fa un piure grosier din tofu cu ajutorul unei furculite, adauga oul, ciupercile, sosul de soia si uleiul de susan, apoi amesteca bine. Pune umplutura in jumatatile de ardei. Incinge uleiul intr-o tigaie, prajeste ardeiul pe o parte timp de 10 minute, apoi intoarce si prajeste pe cealalta parte inca 3 minute. Pune-l la scurs pe un servetel si serveste cald sau rece.
Sursa: opensourcefood.com
Raluca Baciu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024