4 retete aromate de toamna
A venit toamna, incarcata de legume proaspat culese si pline de vitamine, pe care le poti integra usor in meniul tau zilnic. Apeleaza la retete ingenioase si rapide, ce iti vor aduce in casa aroma bogata a acestui anotimp auriu. Noi iti propunem patru retete pline de savoare, de sezon!
20.08.2013
Timp estimat de citire:
2 minute, 35 secundeSupa-crema de dovleac
Ingrediente:
Un dovleac foarte copt, curatat de coaja si seminte, taiat cubulete
2 mere curatate, taiate cubulete
2 tulpini de telina, curatate si maruntite
O ceapa medie taiata
Ulei de masline
Sare
Scortisoara
Nucsoara
Pentru dressing: iaurt de vanilie si sirop de artar
Preparare: Caleste timp de 3 minute ceapa cu un strop de ulei de masline. Adauga dovleacul, tulpinile de telina si merele, apoi adauga apa cat sa acopere ingredientele. Fierbe pana cand ingredientele devin moi, amestecand din cand in cand. Stinge focul si condimenteaza dupa gust cu sare, scortisoara si nucsoara (nucsoara este un condiment foarte intens, asa ca ai grija la cantitate). Pune totul in blender si mixeaza. Pentru dressing, amesteca 2 parti de iaurt aromat cu o parte de sirop de artar si pune putin in bolul de supa.
Sfecla Mille-Feuille
Ingrediente:
2 sfecle rosii curatate
4 linguri de otet de mere
4 linguri de ulei de masline
2 linguri de miere
125 g de branza de capra, taiata felii
Pentru decor: citrice caramelizate
Preparare: Taie sfecla in felii subtiri si adaug-o intr-o mixtura facuta din uleiul de masline, otet si miere si las-o la marinat timp de 2 ore. Pe un platou, alterneaza cate o felie de sfecla cu una de branza pana cand termini ingredientele.
Briose din faina integrala si scortisoara
Ingrediente:
16 linguri de unt nesarat, la temperatura camerei
2 cani de zahar brun
2 oua
3 cani de faina integrala
1,5 linguri + 1 lingurita de praf de copt
Un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu
O jumatate de lingurita de sare
O jumatate de lingurita de scortisoara macinata
2 cani de lapte degresat
O lingura de iaurt degresat
Pentru topping: 8 linguri de unt nesarat, o cana de zahar brun, o lingura de scortisoara
Preparare: Incalzeste cuptorul. Cu mixerul, amesteca untul cu zaharul, apoi adauga cate un ou, pana la omogenizare. Intr-un bol, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara. Separat, amesteca laptele si iaurtul. Cu o lingura, amesteca ingredientele uscate in mixtura de unt, apoi amesteca si o treime din mixtura de lapte. Continua sa amesteci alternativ ingredientele uscate si umede ramase, pana cand obtii o crema fina. Umple formele de briose cu compozitia si da la cuptor pana se coc (aprox. 30 minute). Pentru topping, topeste untul si amesteca zaharul cu scortisoara. Unge briosele proaspat scoase din cuptor cu untul topit, apoi presara deasupra combinatia de zahar si scortisoara.
Gustare exotica din morcovi
Ingrediente:
4 morcovi, curatati si taiati fasii
O lingura de sos de soia
O lingurita de sos Hoisin (sos chinezesc)
2 linguri de apa
O lingura de ghimbir razuit
2 linguri de miere
2 linguri de ulei de masline
Piper negru, susan negru (il poti inlocui cu seminte de in)
Preparare: Incalzeste uleiul de masline si adauga morcovii. Amesteca sosurile, piperul, apa si ghimbirul si adauga-le peste morcovi. Caleste ingredientele pana cand morcovii sunt usor crocanti. Adauga mierea si amesteca bine. Pune pe farfurie si presara semintele de susan sau in.
Raluca Mateescu
Sursa: opensourcefood.com
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024