6 exerciții simple pentru remodelare corporală rapidă
Un program serios de exerciții fizice și o dietă echilibrată te pot ajuta să obții maximum de la corpul tău: să scazi în greutate, să-ți dezvolți masa musculară și să te simți mai energic. Reducerea țesutului gras te va ajuta să ai un trup mai ferm și mai sculptat, practic poți avea parte de remodelare corporală. Cât de departe poți ajunge, cât de mult poți schimba aspectul corpului tău, acestea depind de condiția fizică actuală, de cât de mult timp ești dispus să aloci și de nivelul de angajament.
16.03.2021
Timp estimat de citire:
5 minute, 39 secundeÎnainte de a te îmbarca în călătorie, trebuie să definești ce înseamnă pentru tine remodelare corporală. Ai putea dori să scazi 3 măsuri la haine, să arăți mai tonifiat, să arăți mai solid sau poate să slăbești astfel încât mușchii abdomenului să devină vizibili. Reducerea țesutului gras și dezvoltarea forței și rezistenței necesită efort atât în ceea ce privește dieta, cât și în ceea ce privește exercițiile fizice. Pentru merge un pas mai departe, spre a arăta ca un fitness model, e nevoie să faci sacrificii serioase, e nevoie de timp, de resurse financiare și de mult efort. Cu cât îți dorești o remodelare corporală mai radicală, cu atât trebuie să muncești mai mult.
Primul pas către remodelare corporală: schimbările în dietă
În general pentru remodelare corporală doritorii au nevoie să reducă procentul de grăsime corporală. Pentru aceasta, folosește o aplicație online pentru a afla de câte calorii ai nevoie zilnic. Apoi urmărește să creezi un deficit de 250-500 kcal pe zi pentru a scădea în greutate cu 500 g-1 kg pe săptămână. Contează întotdeauna pe micile schimbări, precum eliminarea dulciurilor și băuturilor carbogazoase, reducerea consumului de alcool, alegerea alimentelor integrale, simple și naturale. La fiecare masă, consumă alimente bogate în fibre (fructe, legume și cereale integrale) și surse de proteine de calitate.
Pregătește-te de sezonul cald cu exerciții pentru remodelare corporală rapidă
Începe să faci exerciții regulat! Dacă nu ai mai făcut sport sau vii după o perioadă lungă de pauză, e bine ca ținta ta să fie de 150 de minute de antrenament de intensitate moderată pe săptămână. Activitățile precum înotul, alergarea, ciclismul sunt cele mai recomandate. În același timp, împrietenește-te cu exercițiile cu greutăți. Începe cu un set a câte 8-12 repetări dintr-un exercițiu pentru fiecare grupă mare de mușchi. Încearcă și exercițiile cu greutatea propriului corp, precum flotările, genuflexiunile, fandările sau tracțiunile. Odată ce te obișnuiești cu numărul de repetări, e timpul să crești, fie adăugând extra-greutăți, fie seturi sau repetări în plus.
Dacă vrei rezultate rapide, cele mai recomandate sunt exercițiile funcționale. Ele reprezintă o categorie specială de exerciții care angrenează mai multe grupe musculare în același timp, unele având și o componentă cardio. Încearcă să le faci în fiecare zi și, dacă nu ai foarte multe kilograme în plus, în 30-45 de zile vei observa diferența.
Pentru remodelare corporală, începe cu 8-16 repetări pentru fiecare exercițiu și, pe măsură ce dobândești rezistență, țintește către 3 seturi sau mai multe.
Flotări
Flotările reprezintă unul dintre cele mai bune exerciții pentru remodelare corporală având în vedere numărul mușchilor care sunt angrenați în mișcarea specifică. Abdomenul trebuie menținut încordat, umerii trași înapoi și gâtul într-o poziție neutră. Îndoaie coatele și coboară ușor pieptul către podea. Când pieptul este aproape de podea întinde coatele și revino la poziția inițială. Pentru începători flotările pot fi făcute și cu sprijin pe genunchi.
Burpee
Burpees reprezintă un exercițiu full body ce are și o componentă cardio pronunțată. Mișcarea de bază se realizează în patru pași. Începe dintr-o poziție stând în picioare. Coboară într-o genuflexiune cu palmele pe podea. Du apoi picioarele în spate, ca în poziția de flotare. Apoi revino în poziția inițială printr-o săritură.
Genuflexiunile
Genuflexiunile ajută la tonifierea membrelor inferioare, a abdomenului, îmbunătățesc flexibilitatea șoldurilor și a zonei lombare. Pentru că implică unii dintre cei mai voluminoși mușchi ai corpului, aduc un consum de calorii ridicat. Le poți face doar cu greutatea corpului sau poți utiliza greutăți suplimentare – gantere sau o bară cu discuri. Atunci când faci genuflexiuni, ai grijă să ții toată talpa pe podea!
Abdomenele
Pentru remodelare corporală e de multe ori nevoie să ai în vedere și zona abdominală. Abdomenele clasice sunt exerciții care activează mai multe grupe de mușchi, în afară de abdomen, incluzând pieptul, flexorii coapsei și lombarii. Amplitudinea mai mare a mișcării decât în cazul crunch-urilor face ca abdomenul să fie solicitat la maximum. Execută mișcarea încet și concentrează-te inclusiv pe coborâre.
Fandările
Sunt exerciții foarte populare și recomandate. Pot îmbunătăți forța, flexibilitatea și echilibrul, activând foarte bine musculatura coapselor. Atunci când faci fandări vei solicita și musculatura lombară. Odată ce ți se par ușor de făcut, poți crește gradul de dificultate utilizând gantere.
Planșa
Statul în poziția planșă este un exercițiu excelent pentru întreaga zonă de mijloc a corpului. Tonifierea acestei zone este esențială pentru remodelare corporală, dar și pentru îmbunătățirea echilibrului, forței și posturii.
După numai o lună, dacă faci aceste exerciții, chiar și numai de trei ori pe săptămână, vei observa îmbunătățiri în ceea ce privește forța și rezistența. Dacă încep să ți se pară prea ușoare, adaugă câte 5 repetări sau câte 1 set în plus sau greutăți mai mari. Și nu uita: pentru remodelare corporală e nevoie de timp și de mult efort.
Pentru a scădea în greutate, încearcă KiloSlim Gold, un supliment alimentar special conceput pentru a sprijini organismul în timpul procesului de slăbire. KiloSlim Gold sunt pastile de slăbit care conțin Glucomannan 100, o fibră naturală alimentară, cu putere mare de îngroșare, care nu poate fi asimilată și care nu conține calorii. Capsulele de slăbit cu Glucomannan 100 induc senzația de sațietate, reduc apetitul, cresc vâscozitatea și volumul conținutului gastric, datorită capacității ridicate a acestei fibre de a absorbi apa.
De ce apare febra musculară și cum poate fi aceasta prevenită
08.07.2024