7 super alimente care topesc grasimile
Ai tot auzit de alimente-minune care topesc grasimile si te ajuta sa slabesti in timp record. Stii ca sunt alimente grozave care, imediat ce le mananci, iti confera o stare de satietate si iti tin de foame cateva ore bune. Noi iti propunem sa descoperi 7 super alimente ce-ti vor deveni rapid aliati in lupta cu grasimile si kilogramele in plus!
21.01.2014
Timp estimat de citire:
3 minute, 33 secundeAfla aici care sunt alimentele-minune ce topesc grasimile si te ajuta in lupta cu kilogramele in plus
Nu te astepta sa fie suficient sa incluzi aceste alimente in meniul tau zilnic si kilogramele in plus sa dispara. Insa, daca le incluzi intr-o dieta echilibrata, saraca in calorii, ai toate sansele sa scapi mai repede decat in mod normal de kilogramele in plus. Faptul ca fiecare dintre aceste 7 super-alimente are efecte benefice in procesul de slabire este dovedit stiintific!
- Carne organica de vita: o poti procura de la magazinele specializate sau de la taranii care hranesc vitele in mod natural, cu cereale si iarba, intrucat acest tip de carne este mai calitativa. Cercetatorii de la Universitatea Clemson au descoperit ca vita hranita doar cu iarba are o carne mai bogata in nutrienti si antioxidanti, precum si un continut dublu de acid linoleic conjugat (CLA), un acid gras care te ajuta sa arzi grasimile si sa-ti dezvolti musculatura. De asemenea, un studiu mentionat in Jurnalul Clinic de Nutritie arata ca acidul gras CLA produce o usoara scadere in greutate.
- Somon salbatic: spre deosebire de somonul de cultura, somonul pescuit salbatic are un continut mai mare de Omega 3 si este o sursa calitativa de proteine si antioxidanti. De-a lungul timpului, numeroase studii au demonstrat ca Omega 3 te ajuta sa reduci riscul pentru multe afectiuni si te sprijina in procesul de slabire, conform unui studiu mentionat in publicatia de specialitate Advanced Nutrition.
- Lapte de cocos si ulei de cocos: grasimea saturata sanatoasa din cocos provine din trigliceridele cu lant mediu (MCT), acizi grasi pe care organismul tau alege sa-i arda pentru a avea energie si nu pentru a-i stoca. Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition arata ca uleiul de cocos sprijina slabirea mai mult decat uleiul de masline. In plus, derivatele din cocos confera o aroma delicata si placuta oricarui preparat.
- Zmeura: fructele de padure se afla in lumina reflectoarelor de ceva vreme, insa zmeura pare sa se afle in acest moment pe locul 1, datorita studiilor ce demonstreaza ca este foarte bogata in fibre – o singura cana de zmeura iti ofera 8 grame de fibre! Fibrele sunt importante pentru ca ajuta la mentinerea unui nivel echilibrat de zahar in sange si iti confera o senzatie de satietate pe termen lung. Pe scurt, zmeura este un aliment bogat in nutrienti, sarac in fructoza, pe care il poti consuma ca desert sau in shake-uri proteice, pentru un gust mai bun.
- Ceai verde: ceaiul verde este una dintre cele mai populare bauturi in randul persoanelor care aleg un stil de viata sanatos. Un studiu publicat in The Journal of Nutrition arata ca proprietatile benefice ale ceaiului verde devin si mai impresionante daca faci si sport. In plus, ceaiul verde iti furnizeaza teanina, un aminoacid cu rol calmant ce ajuta la combaterea stresului – un factor major de ingrasare! Stresul creste nivelul de cortizol, un hormon ce poate stoca grasimea.
- Nuci: ai tot auzit ca migdalele sunt bune pentru sanatatea ta, insa nucile sunt o alternativa foarte sanatoasa, ce te ajuta sa-ti reduci apetitul si poftele culinare! Pe langa proteine, fibre, minerale si alti nutrienti, nucile contin o cantitate mai mare de Omega 3 decat alte tipuri de fructe oleaginoase. Cu toate ca sunt o gustare excelenta pentru stabilizarea nivelului de zahar din sange, nucile au totusi multe calorii, asa ca este important sa-ti controlezi portiile cu grija. Cumpara nucile in coaja sau asigura-te ca sunt proaspete – pastreaza-le in frigider sau in congelator pentru a mentine nivelul de acizi grasi Omega 3, ce rancezesc repede.
- Avocado: bogat in grasimi mononesaturate sanatoase si fibre, fructul de avocado imbunatateste calitatea dietei, cantitatea zilnica de nutrienti esentiali si reduce riscul sindromului metabolic, conform unui studiu realizat de M. Dreher, AJ Davenport si VL Fulgoni. O singura cana de pulpa de avocado contine 10 grame de fibre ce iti taie imediat foamea, fiind un aliment ideal pentru salate sau gustari sanatoase.
Sursa: huffingtonpost.com
Raluca Baciu
Probiotice naturale - care sunt alimentele care conțin probiotice?
25.07.2024