Retete detoxifiante vegetariene
Iarna, gandul si simturile te imbie sa degusti cele mai savuroase preparate, insa ce ar fi sa imbini utilul cu placutul? Iti prezentam cateva retete detoxifiante create de actrita Gwyneth Paltrow, care iti vor incalzi zilele de iarna!
04.01.2017
Timp estimat de citire:
1 minut, 51 secundeDe fiecare data cand consumam un aliment, temperatura corpului creste. Procesul are loc indiferent ce mancam, dar exista anumite alimente care stimuleaza cresterea temperaturii mai mult decat altele.
Ciocolata calda raw vegana
Ingrediente:
- 1 cana de lapte de migdale neindulcit
- ½ cana de lapte de cocos
- 1 lingurita de esenta de menta
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de pudra de spirulina
- 2 linguri de unt de migdale
- Un strop de sare roz de Himalaya
- Cateva picaturi de indulcitor natural
Preparare: incalzeste laptele de migdale pana aproape de fierbere, apoi adauga-l in blender alaturi de celelalte ingrediente si amesteca pana obtii un shake omogen.
Supa aromata de naut
Ingrediente:
- 1 cana de naut uscat
- 6 cani de apa
- 1 ceapa alba mare, tocata
- Sucul de la 3 lamai
- Sare si piper dupa gust
- Un strop de ulei de masline
- O mana de patrunjel proaspat tocat
Preparare: inmoaie boabele de naut intr-un bol mare cu apa peste noapte. Dimineata, pune nautul la fiert si, cand incepe sa fiarba, da focul la minimum si lasa la fiert timp de o ora. Ia cu o lingura spuma care se formeaza deasupra. Adauga ceapa si uleiul de masline si lasa sa fiarba inca o ora, pana se inmoaie boabele de naut. Stinge focul, adauga sucul de lamaie si patrunjelul.
Pate de linte si nuci crude
Ingrediente:
- ¾ cana de nuci crude
- 1 cana de linte fiarta
- 1 ceapa mare, tocata
- 2 linguri de suc de lamaie
- 1 frunza de dafin
- Ulei de masline
- Sare si piper dupa gust
- Boia de ardei dupa gust
Preparare: intr-o tigaie, pune 2 linguri de ulei de masline, ceapa si frunza de dafin si lasa-le pana se caramelizeaza (aproximativ 15 minute), amestecand des. Scoate frunza de dafin si asezoneaza ceapa cu sare si piper. Separat, pune nucile pe hartie de copt, in cuptor, la 180 ˚C timp de 5 minute, amestecand la jumatatea timpului. Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca. Pune ingredientele in blender si adauga 2 linguri de ulei de masline, apoi mixeaza-le pana obtii o pasta fina si cremoasa. Pune in bol si garniseste cu boia de ardei.
Roxana Mateescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024