Sandwich din cartof cu umplutură de ciuperci, măsline și brânză gouda
Când vine vorba de mâncare, românii nu concep nicio masă fără pâine. Obiceiul ăsta face din noi cei mai mari consumatori de pâine din Europa și, în ciuda avertismentelor, nici nu dăm semne că vrem să părăsim vârful clasamentului. Prezența pâinii nu este obligatorie la masă, fie că vorbim aici de felul întâi sau de felul doi.
29.11.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 42 secundeBa mai mult, prezența pâinii nu este obligatorie nici măcar pentru prepararea unui sandwich. Dovadă vie stă chiar rețeta prezentată astăzi pentru prepararea căreia avem nevoie de cartof, parmezan, ciuperci, ouă, brânză gouda, pesmet, sare, piper, măsline și ulei de măsline. Modul de preparare este foarte simplu. Mai întâi fierbeți cartofii în coajă. Mare atenție să nu îi fierbeți prea mult, pentru că devin sfărâmicioși și nu îi veți putea tăia felii subțiri. Ciupercile și măslinele tăiați-le mărunt și puneți-le într-un bol. Ouăle bateți-le ca pentru omletă, iar parmezanul și pesmetul amestecați-le într-un bol separat. Decojiți cartofii fierți și tăiați-i felii de grosimi egale, potrivite. Feliile de cartof treceți-le prin ouăle bătute și apoi prin amestecul de parmezan și pesmet. Apoi puneți-le la prăjit într-o tigaie în care ați turnat puțin ulei de măsline. Nu uitați să întoarceți feliile în așa fel încât să se prăjească egal pe ambele părți. Umpleți o felie de brânză gouda cu amestecul de ciuperci și măsline și puneți-o peste una dintre feliile de cartof. Când brânza începe să se topească este timpul să puneți peste ea și cealaltă felie de cartof, sandwichul fiind astfel complet. În cazul în care nu aveți timp să faceți și o salată, puteți consuma sandwichul ca atare, ornat cu sos, capere și ardei dulci murați.
Creveți cu pastă de avocado și castraveți
20.12.2019