Vânătă umplută cu legume, feta și mozzarella
Când spunem vinete ne gândim în primul rând la salata de vinete sau, cel mult, la vinete pane. Cei care mergeți în vacanță în Grecia sau Turcia ați văzut că vinetele pot mai mult de o salată. Acesta este motivul pentru care astăzi vă propunem o rețetă grecească, de vinete umplute cu un sos de legume, feta și mozzarella. Pentru preparare aveți nevoie de vinete, ciuperci proaspete, cartofi, năut, mozzarella rasă, măsline verzi, roșii tocate, pătrunjel, oregano, brânză feta, usturoi, ceapă, sare și piper.
09.12.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 37 secundePrimul pas este să tăiați vinetele pe jumătate și să le scobiți în interior, având totuși grijă să nu ajungeți până la coajă. Vinetele scobite le ungeți apoi cu ulei de măsline, le presărați cu sare și piper și le băgați la cuptorul preîncălzit la 250 grade, pentru 10-15 minute. Curățați cartofii și îi tăiați felii subțiri. Așezați feliile într-o tavă, ungeți-le cu ulei de măsline și presărați-le cu sare și piper. Băgați tava în cuptor pentru 20 de minute la 250 de grade. Pentru sos trebuie să tocați și să căliți ceapa, usturoiul și ciupercile. Peste acestea turnați sosul de roșii și năutul. Condimentați cu sare, piper și oregano. După ce sosul este gata, scoateți cartofii din cuptor și așezații pe fundul unei tăvi. Peste ei puneți, cu fața în sus, vinetele scobite. În vinete puneți brânza feta, peste care turnați apoi sosul, peste care puneți din nou brânză feta. Băgați din nou la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade. După ce le scoateți, cât sunt încă fierbinți, presărați peste ele mozarrella și pătrunjel.
Creveți cu pastă de avocado și castraveți
20.12.2019