Piept de curcan marinat
Rețeta de mai jos este ușor de preparat și poate fi un prânz excelent alături de cei dragi, fără să te îngrijoreze numărul de calorii. Carnea de curcan este o sursă importantă de proteine, are puține calorii și este indicată atunci când vrei să adopți un stil de viață sănătos. Pe lângă numărul redus de calorii, carnea de curcan este bogată în vitamine și minerale necesare organismului.
03.01.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 15 secundeIngrediente
- 1 kg piept de curcan
- 1 cățel de usturoi
- Busuioc
- Ulei vegetal
- Ulei de soia
- Sare
- Piper negru
- Zeamă de lămâie
Mod de preparare
Primul pas este de a pisa cățelul de usturoi și de a toca mărunt busuiocul.
Ulterior, într-un bol se amestecă usturoiul, busuiocul și puțin piper negru, iar compoziția se adaugă peste pieptul de curcan.
Separat, se amestecă zeama de lămâie, zahărul brun cu uleiul, iar peste, se adaugă pieptul de curcan. Se acoperă vasul și se lasă în frigider aproximativ 3 ore.
La final, după ce trec cele 3 ore, se încinge cuptorul și se adaugă pieptul de curcan. Se lasă 15 minute la cuptor, iar la final se poate servi cu o porție de legume.
Beneficii
Carnea de curcan este sănătoasă, are puține calorii și este săracă în grăsimi. Este bogată în vitamina B3, vitamina B6 și vitamina B12, fier, zinc, fosfor. 100 grame de carne de curcan sunt echivalentul a 150 calorii și 30 grame de proteine.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024