Chiftele din creveți cu pătrunjel și mozzarella
Copilăria noastră a fost marcată de celebrele chiftele de porc, în care de cele mai multe ori puneam mai multă ceapă și usturoi decât carne tocată. Din fericire, în ultima perioadă "tocătura" pierde din ce în ce mai mult teren, locul ei fiind luat de ingrediente precum creveții.
10.01.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 6 secundePentru a face chiftele cu creveți nu ai nevoie de școală de bucătari. Ai nevoie de puțină răbdare și de următoarele ingrediente: creveți decorticați, mozzarella rasă, maioneză, făină, pătrunjel, ulei de măsline, lămâie pentru suc, sare, piper, usturoi și un ou. Primul pas constă în tocarea măruntă a creveților. Apoi urmează mixarea lor cu mozzarella, oul, pătrunjelul tocat și maioneza. Condimentați cu sare și piper și amestecați bine. Pentru a se lega compoziția presărați făina până când obțineți consistența dorită. Din compoziția rezultată faceți chiftelele și coaceți-le într-o tigaie cu puțin ulei. Pentru dressing aveți nevoie de maioneză, usturoi pisat și zeama de lămâie. Amestecați-le până când obțineți o pastă. Dacă vă place ca dressingul să fie mai legat, îl puteți băga la frigider pentru zece, cincisprezece minute.
Creveți cu pastă de avocado și castraveți
20.12.2019