15.06.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 41 secundeFie ca ești sau nu la dietă, peștele nu ar trebui să lipsească din meniul tău săptămânal. Bogat în Omega-3, vitamine și minerale, păstrăvul este alegerea ideală atunci când adopți un stil de viață sănătos. Are puține calorii și e delicios în orice combinație.
Ingrediente
- 1 păstrăv proaspăt
- Un cățel de usturoi
- 2 morcovi
- 200 grame broccoli (aproximativ)
- Lămâie
- Pătrunjel
- Sare
- Ulei de măsline
Mod de preparare
Se curăță păstrăvul de solzi, se eviscerează, se fac câteva crestături, iar la final se clătește foarte bine.
Lămâia și usturoiul se taie în felii și se adaugă atât în interiorul păstrăvului cât și în acele crestături.
Se adaugă sare după gust și se stropește cu puțin ulei de măsline.
Se pune păstrăvul într-o tavă și se lasă la cuptor (preîncălzit) aproximativ 25 minute.
În paralel se curăță morcovul și împreună cu broccoli se pun într-o sită, iar apoi într-o oală cu apă. Este important ca sita să nu atingă apa. Se acoperă oala cu un capac și lasă la foc mediu aproximativ 10 minute.
Beneficii
Carnea de păstrăv este bogată în special în acizi Omega-3, dar și în vitamina D, acid folic, vitamina B12, proteine și este recomandată ca parte a multor diete sănătoase. Pe lângă asta, consumul de păstrăv ajută la îmbunătățirea memoriei, asigură buna funcționare a sistemului cardiovascular și ajută la o bună dezvoltare a copiilor.
Morcovii sunt bogați în vitamina B, vitamina C, antioxidanți și minerale, precum potasiu, calciu, magneziu. Unele studii arată că în urma fierberii, 60% din beta-caroten este asimilat de organism.
Consumul de broccoli ajută la întărirea sistemului imunitar, echilibrarea procesului digestiv, reduce pofta de mâncare și scade nivelul zahărului din sânge. Broccoli este bogat în beta-caroten, în vitamina C, zinc și seleniu.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024