Supă de varză
Articol verificat de: Dr. Corina Zugravu
Această rețetă este benefică în zilele călduroase de vară, când organismul are nevoie de lichide și minerale. Supa de varză este o rețetă dietetică bogată în vitamine și minerale, ideală atunci când vrei să ții kilogramele în frâu.
01.09.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 18 secundeIngrediente
- 1 varză
- 1 morcov
- 1 roșie
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- Pătrunjel (o legătură)
- Zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Mod de preparare
Se toacă frunzele de varză, iar roșia, ceapa, ardeiul și morcovul se taie mărunt și se adaugă într-un bol.
Peste ele se adaugă puțină zeamă de lămâie și o lingură de ulei de măsline și se amestecă.
Într-un vas se pune cam 2 litri de apă și se lasă la fiert. Când apa începe să fiarbă se adaugă ingredientele și se mai lasă aproximativ 20-30 de minute.
Se adaugă sare și piper, după gust.
Beneficii
Varza este o legumă bogată în fibre, antioxidanți, vitamine și minerale. Printre vitaminele din varză putem aminti vitamina C, A, K, B1, B6, B9, E, iar ca minerale, calciu, fier, fosfor, iod. Varza este ideală atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus, datorită antioxidanților care ajută la eliminarea toxinelor din organism și excesul de apă. Consumul de varză ajută la întărirea sistemului imunitar, combate stresul, oboseala și stimulează circulația sângelui.
Cea mai bună sursă de vitamina C este ardeiul roșu. Ardeiul roșu nu are multe calorii și este bogat și în vitamina B6 care ajută organismul în a ține departe anemia.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024