Conopidă cu parmezan
Fie că ești la dietă sau vrei să continui stilul de viață sănătos, ești mereu în căutarea unei rețete care să se potrivească înainte sau după activitatea fizică. Am pregătit pentru tine o rețetă sănătoasă, slab calorică, plină de vitamine și nutrienți care îți va da energie pentru întreaga zi.
20.01.2021
Timp estimat de citire:
1 minut, 44 secundeIngrediente
- O conopidă (mărime medie)
- 50 grame parmezan ras
- 3 ouă
- 2 căței de usturoi
- 50 grame pesmet
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Se spală bine conopida și se rupe în bucăți (buchețele) de diferite dimensiuni și se lasă la uscat.
Cei doi căței de usturoi sunt presați, iar pasta se pune într-un bol împreună cu pesmetul și parmezanul ras. Sarea și piperul se adaugă după gust.
Într-un bol separat se sparg ouăle și se bat bine.
După ce s-au uscat buchețelele de conopidă, se încălzește cuptorul la 200 grade C.
Fiecare buchețel de conopidă se trece pe rând prin bolul cu ouăle bătute și prin bolul cu pesmet, usturoi, parmezan și pătrunjel, apoi se adaugă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
La final se stropesc cu puțin ulei de măsline și se lasă la cuptor aproximativ 20-25 minute.
Beneficii
Conopida este o legumă bogată în fibre, vitamine, minerale și nutrienți importanți pentru organism. Aceasta conține vitamina B6, vitamina C, vitamina K, diverși antioxidanți vegetali și fosfor. Consumată cu regularitate, conopida ajută la menținerea în limite normale a tensiunii arteriale, îmbunătățește digestia, întărește sistemul imunitar și ajută la buna funcționare a creierului.
Parmezanul este ușor de digerat și conține cantități minime de lactoză, comparativ cu alte tipuri de brânză. Este bogat în proteine, calciu și vitamine, în special vitamina A. Pe lângă calciu, parmezanul conține și alte minerale – magneziu, fosfor, potasiu, sodiu. Chiar dacă nu oferă aceeași cantitate precum peștele, parmezanul conține și el acizi grași Omega-3.
Rețete de smoothie pentru slăbit
24.09.2024