Tocăniță de ardei cu ciuperci
Legumele întotdeauna vor fi aliatul tău atunci când ești la regim sau vrei să adopți un stil de viață sănătos. Din acest motiv și pentru că sunt bogate în vitamine și minerale necesare organismului am pregătit pentru tine rețeta de mai jos.
28.01.2021
Timp estimat de citire:
2 minute, 1 secundaIngrediente
- 3 ardei grași
- 2 ardei kapia
- 1 gogoșar
- 200 grame ciuperci
- 3 roșii
- 1 ceapă
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Se pun roșiile într-o oală și se lasă puțin la fiert astfel încât coaja să poată fi îndepărtată mai ușor.
În paralel, se spală bine ardeii, ceapa și gogoșarul și se taie mărunt. De asemenea, se spală bine ciupercile și se taie felii.
După ce au fiert, roșiile se scot și se toacă mărunt.
Într-un vas se pune ceapa la călit până când capătă o culoare cărămizie. Rând pe rând se adaugă ardeii, roșiile și gogoșarul și se lasă la fiert 15-20 minute.
După ce au fiert se presară condimente (după gust) și se adaugă feliile de ciuperci. Se lasă la foc mic o jumătate de oră, până când scade sosul.
Beneficii
Cea mai bună sursă de vitamina C este ardeiul roșu. Pe lângă vitamina C, ardeiul este bogat în vitamina A, vitamina B și minerale, precum magneziu, cupru, zinc, fier. Ardeiul are puține calorii (aproximativ 30 – în funcție de culoare) fiind recomandat în lupta cu kilogramele în plus. Ardeiul roșu nu are multe calorii și este bogat în vitamina B6 care ajută organismul în a ține departe anemia.
Roșiile sunt o excelentă sursă de vitaminele A, C, K, acid folic și potasiu. Acestea furnizează și tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu, fosfor și cupru, toate necesare unei stări perfecte de sănătate. Printre beneficiile consumului de roșii putem enumera menținerea sănătății pielii, întărirea oaselor, reducerea riscului de cancer, reglarea nivelului glicemiei în sânge, menținerea sănătății părului sau reducerea intensității durerilor cronice.
100 grame de ciuperci sunt echivalentul a 31 de calorii. Ciupercile conțin o serie de substanțe necesare organismului, fiind bogate în fibre, vitamine și minerale (vitamina B1, B2, B3, B6, potasiu, magneziu, cupru, fier, fosfor și seleniu). Fibrele din ciuperci pot avea un rol important în reglarea sistemului digestiv.
Cum poți face lapte de migdale acasă? Rețetă simplă de lapte de migdale
05.01.2024