Lipie cu pui și legume
Fie că te gândești la un mic dejun rapid și sănătos sau la o gustare între mese, această rețetă de lipie cu pui și legume este ideală pentru tine. Bogată în vitamine și minerale, rețeta de lipie cu pui și legume îți va oferi suficientă energie pentru întreaga zi. Încerci?
29.03.2021
Timp estimat de citire:
1 minut, 30 secundeIngrediente
- 2 lipii;
- 500 grame piept de pui;
- O salată verde/rucola;
- O ceapă;
- 2 roșii (mărime medie);
- 2 castraveți murați;
- 10 măsline;
- ulei de măsline.
Lipie cu pui și legume, mod de preparare
Pieptul de pui se stropește cu puțin ulei de măsline și se lasă pe grătar până ce devine auriu.
În paralel se spală salata/rucola și se taie fâșii, ceapa se taie rondele, roșiile în felii, castraveții murați pe lung sau felii (după preferințe), iar măslinele, după ce s-au scos sâmburii, se taie felii.
Când puiul este gata, se taie fâșii se se pune împreună cu celelalte ingrediente pe câte o lipie.
Lipie cu pui și legume – o rețetă cu multe beneficii
Carnea este principala sursă alimentară de proteine. Aceasta conține aminoacizi, vitamina B, vitamina D, zinc, fier, seleniu, fosfor. Fosforul ajută la menținerea sănătății dinților și oaselor, a sistemului nervos central și la funcționarea eficientă a rinichilor.
Carnea de pui are un nivel scăzut de grăsime, fiind ideală în orice dietă.
Salata are un conținut scăzut de calorii – 15 calorii per 100 grame. Totodată, salata este bogată în vitamine (vitamina A, vitamina C, vitamina K), minerale (potasiu, calciu, fosfor) și fibre. Consumul de salată ajută la menținerea sănătății inimii, ajută la eliminarea toxinelor și este recomandată la orice dietă.
Lipie cu pui și legume
29.03.2021