3 deserturi cu piersici de care te vei îndrăgosti. Uite cât de simplu se prepară
Vara este aproape și an de an ne bucură cu fructe care mai de care. Unul dintre cele mai aromate și iubite este piersica. Este versatilă în bucătărie, poate fi consumată crudă sau gătită în diverse deserturi, sosuri și chiar salate. Iată trei idei de rețete cu piersici cu care te poți răsfăța.
31.05.2023
Timp estimat de citire:
3 minute, 56 secundeCobbler de piersici
Ingrediente:
Umplutură
- 1 ¼ de kilograme de piersici proaspete (3-4 mari), decojite, dacă se dorește, și feliate subțiri, sau 4 căni de piersici congelate feliate, dezghețate
- ¼ cană zahăr brun
- 1 lingura amidon de porumb
- ¼ de linguriță coaja de lămâie proaspăt rasă
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 vârf de cuțit de sare
Topping
- 1 cană făină albă integrală
- ½ cană făină de porumb
- 1 ½ linguriță de praf de copt
- ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu
- ¼ linguriță sare
- 1 ou mare
- ½ cană de lapte bătut
- ¼ cană ulei
- 3 linguri de zahăr
- ½ linguriță de scorțișoară măcinată
Mod de preparare:
Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.
Pasul 2
Pentru a pregăti umplutura: Combinați piersicile, 1/4 cană zahăr, amidonul de porumb, coaja de lămâie, sucul de lămâie și un praf de sare într-un castron mare. Transferați umplutura obținută într-o tavă de copt de sticlă sau ceramică.
Pasul 3
Pentru a pregăti toppingul: amestecați făina, mălaiul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un castron mare până se omogenizează bine. Bateți oul, laptele bătut, uleiul și 2 linguri de zahăr într-un castron mic. Adăugați mai întâi ingredientele umede și apoi ingredientele uscate și amestecați pentru a omogeniza.
Pasul 4
Amestecați restul de 1 lingură de zahăr și scorțișoară într-un castron mic și lăsați deoparte.
Pasul 5
Turnați uniform aluatul peste amestecul de piersici. Presărați uniform zahărul amestecat cu scorțișoară peste topping. Coaceți până când piersicile sunt bine făcute, toppingul este maro auriu. Pentru mai multă siguranță puteți introduce o scobitoare în centru, iar dacă iese curată este gata! Timpul de coacere este de aproximativ 40 până la 50 de minute. Lăsați să se răcească aproximativ 20 de minute înainte de servire.
Piersici crispy
Ingrediente:
- 3 kilograme de piersici proaspete, decojite, tăiate în jumătate și feliate
- ¾ cană zahăr brun
- 2 linguri amidon de porumb
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 linguriță de scorțisoară măcinată
- ¾ linguriță sare
- ½ linguriță extract de vanilie
- ¼ linguriță de ghimbir măcinat
- ¼ linguriță extract de migdale
- ½ cană făină integrală
- ½ cană de ovăz fulgi
- ¼ pachet unt rece nesărat, tăiat cubulețe mici
- ¼ cană de migdale tăiate
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Amestecați ușor piersicile, 1/4 cană zahăr brun, amidon de porumb, suc de lămâie, 1/2 linguriță scorțișoară, 1/4 linguriță sare, vanilie, ghimbir și extract de migdale într-un castron mare până se combină bine. Turnați amestecul într-o tavă de copt.
- Amestecați făina, ovăzul și restul de 1/2 cană de zahăr brun, 1/2 linguriță de scorțișoară și 1/2 linguriță de sare într-un castron mediu. Adăugați untul și amestecați totul folosind degetele pentru a freca untul bine pentru a se omogeniza. Se adaugă migdalele. Presărați uniform amestecul de făină peste amestecul de piersici.
- Coaceți până când toppingul este auriu, umplutura este groasă și spumoasă și piersicile sunt fragede, aproximativ 45 până la 50 de minute. Acoperiți lejer cu folie dacă blatul începe să se rumenească prea repede. Lăsați să se răcească 15 minute înainte de servire.
Sorbet de piersici pe băț
Ingrediente:
- 1 1/4 kilograme de piersici coapte, (3-4 medii), tăiate la jumătate și fără sâmburi
- Suc de la o lămâie
- ¼ cană suc de portocale proaspăt stors
- ¼ cană zahăr, sau după gust
- ¼ linguriță extract de vanilie
Mod de preparare:
Tăiați grosier piersicile într-un robot de bucătărie. Transferați 1 cană de piersici tăiate cuburi într-un castron mediu. Adăugați suc de lămâie, sucul de portocale și zahăr după gust (în funcție de dulceața piersicilor) în robotul de bucătărie. Se face piure până la omogenizare. Pasta obținută se adaugă în castron cu piersicile cuburi și se amestecă cu vanilie.
Turnați amestecul în forme de înghețată, dar dacă nu aveți puteți folosi pahare de unică folosință. Congelați până începe să se întărească, aproximativ 1 oră. Introduceți bețișoarele și congelați până când sunt complet ferme, încă aproximativ 1 oră.
Biscuiți de Crăciun: cinci rețete cu care nu dai greș
23.12.2024