Rețete de dietă cu piept de pui
Dacă vrei să urmezi o dietă sănătoasă, rețetele cu piept de pui nu ar trebui să lipsească din lista de preparate pe care le poți consuma, pentru că îți oferă un aport oprim de proteine și vitamine din complexul B, fără a conține multe calorii și grăsimi saturate specifice cărnii roșii. În plus, rețetele cu piept de pui se prepară ușor și rapid, sunt apetisante și sățioase și, nu în ultimul rând, arată foarte bine în farfurie.
25.10.2023
Timp estimat de citire:
6 minute, 4 secundeUn alt avantaj constă în faptul că astfel de preparate pot fi servite în orice moment al zilei, fiind potrivite atât pentru masa de prânz, cât și pentru micul dejun sau cină.
Dacă tot am deschis discuția, îți oferim în continuare câteva idei de rețete cu piept de pui, cu care îți poți îmbogăți meniul unei diete sănătoase.
Rețetă de piept de pui cu salată și brânză de vaci
Pentru prima rețetă de piept de pui din lista noastră ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 200 de grame de piept de pui;
- O salată verde;
- 200 de grame de brânză de vaci;
- O lingură de ulei de măsline;
- O roșie;
- Un ardei gras sau kapia;
- Zeama de la o jumătate de lămâie;
- O conservă de boabe de porumb;
- O linguriță de muștar;
- Sare și piper, după gust.
Prepararea acestei rețete cu piept de pui începe cu fierberea cărnii, iar până aceasta este gata, se taie mărunt salata, ardeiul și roșia. Apoi, după ce pieptul s-a fiert, se lasă puțin să se răcească și se taie cubulețe. Carnea se amestecă într-un bol cu legumele și salata, se adaugă și brânza de vaci împreună cu porumbul, muștarul și uleiul de măsline. La final se condimentează cu sare și piper, iar după ce mai amesteci o dată toate ingredientele, rețeta cu piept de pui este gata.
Rețetă cu piept de pui la grătar
Această rețetă cu piept de pui necesită câteva ingrediente în plus în afară de carnea friptă pe grătar, iar lista completă este următoarea:
- Un piept de pui dezosat;
- O salată verde;
- O ceapă verde;
- Zeama de la o jumătate de lămâie;
- 50 de mililitri de ulei de măsline;
- 4-5 căței de usturoi;
- Sare și piper, după gust;
- Cimbru și alte condimente.
Primul pas în prepararea rețetei cu piept de pui la grătar constă în pregătirea unei marinade în care va fi lăsată carnea timp de câteva ore. În acest sens, se pisează usturoiul și se amestecă într-un bol larg cu jumătate din cantitatea de ulei de măsline, cimbru, sare, piper și alte ierburi aromatice. Se adaugă 2-3 căni de apă sau câteva pahare de vin alb, după care pieptul de pui se spală și se taie în bucăți mai subțiri care se pun la marinat în bolul respectiv. Acesta se acoperă și de ține la frigider cel puțin două ore.
În acest timp poți pregăti grătarul și totodată poți tăia salata verde pe care să o amesteci cu ceapa și uleiul de măsline rămas. Carnea scoasă din frigider se mai lasă jumătate de oră la temperatura camerei, după care se pune pe grătar și se consumă cu garnitură de salată.
Rețetă cu piept de pui în stil turcesc
Dacă te dai în vânt după aromele orientale, această rețetă cu piept de pui va deveni cu siguranță una din favoritele tale. Mai întâi ai nevoie de:
- Un piept de pui dezosat;
- Două linguri de ulei de măsline;
- Un ardei gras roșu;
- Un ardei gras verde;
- O ceapă;
- 25 de grame de unt;
- 3 căței de usturoi;
- 120 de grame de iaurt;
- O linguriță de boia;
- Sare și piper, după gust.
Rețeta cu piept de pui nu este completă fără un pachet de lipii turcești. Ceapa și cei doi ardei se taie cubulețe, după care pieptul se spală și se taie la rândul său în bucăți mici. Apoi, se pune ceapa la călit în uleiul de măsline, iar după ce se înmoaie, se adaugă carnea și ardeiul. Se condimentează cu sare și piper, apoi se lasă pe foc până când carnea se rumenește.
După aceea, se pune câte o lingură din acest mestec în lipii, care se rulează, și se pun într-o tavă, după care se lasă 10 minute în cuptor la 180 de grade. La final se amestecă iaurtul cu usturoiul pisat, iar untul se topește și se combină cu boiaua, obținându-se astfel două sosuri. Rulourile se taie apoi în bucăți mici iar astfel ai desăvârșit încă o rețetă cu piept de pui.
Rețetă cu piept de pui cu orez și legume
Aceasta este una din cele mai simple rețete cu piept de pui, atât prin prisma modului de preparare cât și în ceea ce privește ingredientele. Mai exact, ai nevoie doar de:
- Un piept de pui dezosat;
- O cană de orez;
- Condimente;
- Mix de legume;
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- Sare și piper, după gust.
Se taie mai întâi pieptul depui în bucăți mai mici, care se ung cu ulei și condimentează, după care se pun pe o tavă și se bagă la cuptor. Se lasă o jumătate de oră la 180 de grade, timp în care poți să pui orezul la fiert și să te ocupi de legume. Dacă folosești legume proaspete, acestea se taie cubulețe și se pun la călit într-o tigaie, iar în cazul în care folosești legume congelate, nu trebuie decât să le adaugi în aceeași tigaie. Bineînțeles, în prealabil se pune puțin ulei la încins iar legumele se lasă pe foc până se înmoaie. Când orezul s-a fiert, se scurge de apă și se adaugă peste legume în tigaie, iar vasul se mai lasă pe foc circa 5 minute, amestecând bine conținutul.
Rețeta cu piept de pui este gata după ce ai scos și carnea de la cuptor, pe care o vei servi alături de combinația de orez fiert și legume. Pentru a adăuga o pată de culoare dar și un plus de vitamine poți presăra pe deasupra și câteva frunze tocate de pătrunjel proaspăt.
Acestea au fost rețetele cu piept de pui pe care am ținut neapărat să le împărtășim cu tine și sperăm că astfel am reușit să-ți lărgim orizontul culinar și totodată să te ajutăm să ai o dietă sănătoasă.
Lipie cu pui și legume
29.03.2021