Rețete cu legume pentru slăbit sănătos
Dacă îți dorești să-ți diversifici alimentația, să reduci numărul de calorii sau să-ți îmbunătățești starea de sănătate la modul general, rețetele cu legume pot fi adaptate pentru a îndeplini toate aceste obiective.
22.04.2024
Timp estimat de citire:
5 minute, 21 secundeDe la salate proaspete și supe cremoase la feluri principale delicioase și gustări sănătoase, ai la dispoziție o mulțime de opțiuni delicioase de rețete cu legume care să-ți încânte papilele gustative și să te ajute să-ți atingi obiectivele de slăbit. În acest articol îți vom prezenta câteva rețete cu legume pline de savoare, care te vor inspira să gătești gustos și sănătos în fiecare zi.
Cum să pierzi în greutate cu rețete cu legume?
Iată câteva sfaturi practice pentru a te ajuta să-ți atingi obiectivele de pierdere în greutate cu rețete cu legume într-o dietă vegetariană:
- Alege alimente întregi și neprocesate pentru a pregăti rețete cu legume, fructe, leguminoase, nuci, semințe și cereale integrale, ca să te simți sătul mai repede și să ții sub control pofta de mâncare.
- Chiar și alimentele sănătoase, precum rețetele cu legume, pot contribui la creșterea în greutate, dacă sunt consumate în exces. Încearcă să măsori porțiile, ca să mănânci cantitatea potrivită pentru tine.
- Include proteine vegetale în rețete cu legume, cum ar fi tofu, tempeh sau produse lactate vegetariene, pentru a-ți menține masa musculară în timp ce pierzi în greutate.
- Încorporează o varietate de alimente în dieta ta pentru a te asigura că primești toți nutrienții de care ai nevoie. Experimentează cu rețete noi și încearcă să mănânci fructe și legume de cât mai multe culori diferite.
- Ține un jurnal alimentar sau folosește o aplicație pentru a urmări ce rețete cu legume prepari și tot ceea ce mănânci și cât de activ ești. Acest lucru te poate ajuta să fii conștient de obiceiurile tale și să faci ajustările necesare.
3 rețete cu legume pentru slăbit sănătos
Aceste rețete cu legume te vor ajuta să-ți atingi obiectivele tale de pierdere în greutate.
1. Tocăniță de legume la slow cooker
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 2 cartofi dulci
- 1 dovlecel
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 conservă de roșii
- 1 conservă de fasole neagră
- 1 linguriță de cimbru uscat
- Sare și piper după gust
Instrucțiuni:
Pune toate legumele, roșiile tăiate cubulețe și fasolea în slow cooker.
Condimentează cu cimbru uscat, sare și piper.
Amestecă bine toate ingredientele.
Gătește la temperatură joasă timp de 6-8 ore sau la temperatură ridicată timp de 3-4 ore, până când legumele sunt fragede și toate aromele s-au contopit. Acest fel de mâncare este printre rețetele cu legume are implică puțin efort.
Porții: 6-8
2. Curry de linte și legume
Ingrediente:
- 1 cană de linte roșie
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1 conservă de lapte de cocos
- 2 linguri de pastă de curry
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de cocos
- Sare și piper după gust
- Coriandru proaspăt (opțional)
Instrucțiuni:
Taie mărunt cepele, morcovii, ardeiul gras și cățeii de usturoi.
Într-o cratiță mare, încălzește uleiul de cocos și călește ceapa și usturoiul până când devin moi și aurii.
Adaugă morcovii și ardeiul gras și gătește pentru încă 5 minute.
Adaugă pasta de curry și gătește amestecul pentru încă 2-3 minute, până când aroma se combină cu celelalte ingrediente.
Adaugă lintea, laptele de cocos și aproximativ 2 căni de apă.
Lasă amestecul să fiarbă și apoi redu focul și lasă-l să fiarbă încet până când lintea și legumele sunt moi și sosul se îngroașă.
Condimentează cu sare și piper după gust. Aceste tipuri de rețete legume se pot servi cu orez brun sau quinoa. Poți presăra deasupra coriandru proaspăt, dacă dorești.
Timp de gătit: aproximativ 30-40 de minute
Porții: 4
3. Rulouri de dovlecel umplute cu brânză de capră și spanac
Ingrediente:
- 2 dovlecei mari
- 150g brânză de capră, sfărâmată
- 100g spanac proaspăt
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- Sare și piper după gust
Instrucțiuni:
Încălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă cu hârtie de copt.
Taie felii subțiri de dovlecel pe lungime.
Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și călește usturoiul până culoarea devine ușor aurie.
Adaugă spanacul și gătește-l până când se înmoaie.
Într-un bol, amestecă brânza de capră sfărâmată cu spanacul călit și condimentează cu sare și piper după gust.
Pune feliile de dovlecel pe o suprafață plană și pune o lingură de amestec de brânză și spanac la un capăt al fiecărei felii. Rulează-le strâns.
Pune rulourile de dovlecel în tava de copt pregătită și coace-le în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când dovlecelul este moale și ușor rumenit.
Rulourile de dovlecel umplute cu brânză de capră și spanac este una dintre multele rețete cu legume care poate fi servită caldă sau rece.
Timp de gătit: aproximativ 30 de minute
Porții: 4
Aceste rețete cu legume sunt bogate în nutrienți, cu calorii puține și pline de savoare, oferindu-ți o varietate de opțiuni sănătoase pentru fiecare masă. Prin includerea acestor rețete cu legume în dieta ta zilnică, poți să-ți menții motivația și să-ți atingi obiectivele de sănătate și pierdere în greutate într-un mod plăcut și sustenabil.
Rețete de supă de regim pentru ficat
18.12.2024