Cele mai ușoare rețete Dukan, faza 1
Faza 1 a dietei Dukan, cunoscută sub numele de faza de „atac”, este concepută pentru a da startul pierderii în greutate prin concentrarea pe alimente bogate în proteine. Această fază are ca scop obținerea de rezultate rapide și intrarea organismului în modul de ardere a grăsimilor prin eliminarea carbohidraților și a zaharurilor și, în schimb, prin consumul de proteine slabe.
24.09.2024
Timp estimat de citire:
5 minute, 3 secundePentru mulți, provocarea constă în găsirea unor rețete Dukan pentru faza 1 care să se încadreze în liniile directoare stricte ale dietei. Din fericire, există câteva rețete Dukan, faza 1 care nu numai că sunt ușor de preparat, dar sunt și delicioase.
Rețete Dukan, faza 1
Iată, așadar, cele mai ușoare rețete Dukan, faza 1:
1. Rețete Dukan, faza 1: Supă de somon
Ingrediente:
- 2 cuburi de concentrat de supă de pui
- Piper după gust
- Sare după gust
- 200 g creveți decorticați
- 200 g somon afumat
- Câteva fire de ceapă verde
Se mărunțesc cuburile într-o cratiță cu 1 litru de apă și se aduc la fierbere. Se taie somonul în fâșii subțiri. Se toacă ceapa și se decorează creveții cu ea. Se împarte supa fierbinte în bolurile de supă. Se adaugă ingredientele tăiate felii și piper. Se presară cu ceapă verde tocată și se servește imediat.
2. Rețete Dukan, faza 1: Păstrăv cu ierburi aromatice
Ingrediente:
- Ierburi de Provence după gust
- Piper și sare după gust
- File de păstrăv
Se curăță fileul de păstrăv și se taie în bucăți. Se amestecă toate ierburile și se presară pe carne. Se încinge o tigaie antiaderentă și se gătește până când este gata.
3. Rețete Dukan, faza 1: Ouă fierte tari
Ingrediente:
- 4 ouă
- Sare
Se pun ouăle într-o oală. Se umple oala cu apă astfel încât să acopere ouăle complet și se adaugă sare. Se încălzește până când apa fierbe. Se oprește focul și se lasă ouăle să stea în apă timp de aproximativ 15 minute. După ce sunt gata, se acoperă cu apă rece până când ouăle se răcesc.
4. Rețete Dukan, faza 1: Vită vietnameză
Ingrediente:
- Piper negru, după gust
- Frunze de coriandru, după gust
- 4 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 bucată mare de ghimbir
- 1 lingură de sos de stridii
- 400g de file de vită
- Sos de soia (cu conținut scăzut de sodiu)
Se rade ghimbirul și se toacă frunzele de coriandru. Se taie carnea de vită în cuburi de 1 cm. Se amestecă carnea cu sosul de soia, sosul de stridii, ghimbirul și piperul negru și se lasă la marinat timp de 30 de minute. Se gătește cu usturoiul la foc mare timp de 10-15 secunde, amestecând rapid. Se ornează cu frunze de coriandru.
5. Rețete Dukan, faza 1: Curry de pui
Ingrediente:
- 2-3 piepți de pui
- Amestec de condimente Curry după gust
- 1 ceapă medie
- 1 Iaurt cu 0% grăsime
Se taie pieptul de pui în bucăți și se acoperă cu mirodeniile curry. Se toacă ceapa în bucăți mici. Se încinge tigaia și se gătesc carnea și ceapa timp de câteva minute. Se amestecă iaurtul 0% cu încă puțin condiment curry și se adaugă la carne. Se lasă să fiarbă la foc mic până când totul este bine gătit.
6. Rețete Dukan, faza 1: Ouă fierte moi cu șuncă crocantă
Ingrediente:
- 2 ouă
- 5 felii de șuncă (slabă)
- 1-2 vârfuri de sare
Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Se pun ouăle în apă rece, ușor sărată și se fierb timp de 11 minute. Când cuptorul este gata, pune șunca pe un grătar în interiorul cuptorului. Se lasă să se gătească timp de 7 minute. Întoarce feliile de șuncă. Verifică carnea în aproximativ 5 minute. Odată ce ouăle sunt gata, iar șunca este complet crocantă savurează-le împreună.
7. Rețete Dukan, faza 1: Clătite cu scorțișoară
Ingrediente:
- ½ linguriță de scorțișoară
- 1 ou
- 3 lingurițe de tărâțe de ovăz
- 2 liguri de îndulcitor (opțional)
- 2 linguri de iaurt de vanilie (cu conținut scăzut de grăsimi)
Se bate oul și apoi se încorporează încet iaurtul cu vanilie. Se adaugă îndulcitorul, scorțișoara și tărâțele de ovăz. Se încălzește o tigaie cu ulei pulverizat și se toarnă amestecul, care se gătește timp de câteva minute pe fiecare parte până se rumenește.
8. Rețete Dukan, faza 1: Înghețată muesli
Ingrediente:
- 60 g de cremă de brânză cremă degresată
- 1 ou
- 4 linguri de tărâțe de ovăz
- 20 de picături de esență de portocale
- 0,25 l de lapte degresat
- 3 linguri îndulcitor
- ½ păstaie de vanilie
Se taie păstaia de vanilie pe mijloc și se pune într-un vas cu laptele degresat. Se încălzește până la fierbere. Când laptele fierbe, se ia de pe foc, se îndepărtează păstaia de vanilie și se adaugă tărâțele de ovăz împreună cu 1 lingură de îndulcitor. Se pune vasul din nou pe foc mic și se fierbe încet până când tărâțele de ovăz se umflă complet. Se bate oul ca și cum s-ar face o omletă și se amestecă în lapte și tărâțele de ovăz. Se ia oala de pe aragaz. Se amestecă crema de brânză într-un bol cu îndulcitorul rămas și se adaugă la masa de tărâțe de ovăz. Se pune amestecul în pahare și se lasă să se răcească (aproximativ 30 de minute la temperatura camerei). Pune desertul în congelator timp de cel puțin 4 ore. Amestecă la fiecare oră pentru a preveni cristalizarea.
Surse: https://mydukandiet.com/recipes/salmon-soup.html
https://mydukandiet.com/recipes/trout-with-herbs.html
https://mydukandiet.com/recipes/hard-boiled-eggs.html
https://mydukandiet.com/recipes/vietnamese-beef.html
https://mydukandiet.com/recipes/chicken-curry.html
https://mydukandiet.com/recipes/soft-boiled-eggs-with-crispy-ham.html
https://mydukandiet.com/recipes/cinnamon-pancakes.html
https://mydukandiet.com/recipes/muesli-ice-cream.html
Cele mai bune rețete cu dovlecei pentru dieta Dukan
23.09.2024