Rețete cu paste ce nu depășesc 400 kcal per porție
Pastele sunt ceea ce numim adesea un aliment de confort, care ne face să ne simțim bine și la care poftim. Din păcate, au adesea o reputație proastă pentru că sunt bogate în calorii și avem tendința să mâncăm o cantitate mare. Cu toate acestea, cu ingredientele și porțiile potrivite, poți savura diverse rețete cu paste care nu depășesc 400 de calorii per porție.
29.01.2025
Timp estimat de citire:
5 minute, 6 secundeDe la sosuri cremoase la opțiuni pline de proteine, aceste rețete cu paste dovedesc că nu trebuie să sacrifici plăcerea gustului chiar dacă ești la dietă.
3 rețete cu paste sub 400 kcal per porție
Aceste 3 rețete cu paste au toate sub 400 de calorii per porție și le poți găti atât pentru prânz, cât și pentru cină.
Paste cremoase cu calorii reduse
Dacă vrei rețete cu paste de dietă care se fac și simplu și rapid, această rețetă este ideală și are numai 370 de kcal. Pentru ea, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 150 g de paste gătite (preferabil integrale)
- ½ linguriță de ulei de măsline
- 1 ceapă mică (aproximativ 50g)
- 50g de pastă de tomate
- 30g cremă de brânză light
- 75ml apă de la paste
- 20g telemea cu grăsime redusă
- Condimente după gust și preferințe
Începe prin a găti pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Înainte de a le scurge, pune deoparte 75ml din apa în care au fiert.
Într-o tigaie, sotează ceapa în uleiul de măsline și las-o să se înmoaie la foc mediu timp de aproximativ două minute. Adaugă sosul de roșii, condimentele și amestecă. Continuă să gătești amestecul încă trei minute.
Pune apoi crema de brânză și apa de la paste și lasă să fiarbă încă 2-3 minute. Adaugă telemeaua și amestecă până se combină cu sosul. Las-o pe foc până sosul începe să se îngroașe. Pune apoi pastele, amestecă și servește cu pătrunjel proaspăt (opțional).
Această rețetă cu paste are 370 de calorii, 60g de carbohidrați, 16g de proteine și 6g de grăsime.
Paste cremoase cu pui și mazăre
Dacă vrei rețete cu paste care au calorii puține și nu au nici gluten, această rețetă îți va fi pe plac. Iată de ce ingrediente vei avea nevoie pentru 4 porții:
- 200 g de paste din năut
- 120 g de mazăre congelată
- 150 g de fasole verde congelată
- 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
- 250 g de piept de pui, tăiat în bucăți subțiri
- 12 roșii cherry
- 3 căței de usturoi pisați
- ½ linguriță de fulgi de ardei iute
- 2 lingurițe de coajă de lămâie rasă
- 1 ou
- 60 ml cremă (smântână) pentru gătit light
- 2 ½ linguri de suc de lămâie proaspăt stors
- 25 g de parmezan ras
- 80 g de rucola
Fierbe pastele într-o cratiță mare cu apă clocotită sărată, urmând instrucțiunile de pe pachet sau până când sunt al dente. În ultimele 2 minute de gătire adaugă mazărea și fasolea congelate. Păstrează deoparte 60 ml de lichid de la paste.
Între timp, încinge uleiul într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare. Gătește puiul și roșiile, întorcându-le, timp de 2-3 minute sau până când puiul este fiert complet și roșiile s-au înmuiat ușor. Adaugă usturoiul, fulgii de ardei iute și coaja de lămâie și fierbe, amestecând, timp de 1 minut. Apoi lasă-le deoparte.
Bate oul, smântâna, sucul de lămâie și jumătate din cantitatea de parmezan într-un bol până se omogenizează. Adaugă amestecul de pui și amestecul de ouă la pastele fierbinți. Amestecă rapid pentru a se acoperi de sos, adăugând puțină apă de la paste, dacă este necesar. Adaugă rucola și amestecă bine. Servește pastele presărate cu restul de parmezan.
O porție are 375 de calorii, 33g de proteine, 29g de carbohidrați și 11g de grăsime.
Rețetă cu paste și creveți
Această rețetă cu paste și creveți este ideală dacă îți plac fructele de mare și mâncarea iute. Pentru 6 porții, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 350 g de paste
- Sare și piper, după gust
- 3 lingurițe de ulei de măsline extra virgin
- 650 de grame de creveți cruzi (decojiți și cu nervurile scoase)
- 6-7 căței de usturoi tocați
- ¼ cană de țelină apio tăiată cubulețe
- ½ cană de ceapă tocată
- 1kg de roșii de la conservă
- 1 ½ lingurițe de fulgi de ardei iute
- 1 lingură de capere, scurse de lichid
- 8 frunze de busuioc proaspăt, tăiate
Pune apă cu sare la fiert într-o oală mare. În timp ce apa se încălzește, pune 2 lingurițe de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă usturoiul și gătește-l până devine auriu. Pune apoi creveții și lasă-i aproximativ 2-3 minute și pudrează-i cu puțină sare. Transferă creveții pe o farfurie, lăsând usturoiul în tigaie.
Adaugă ultima linguriță de ulei de măsline în tigaie, alături de țelina tocată și ceapa. Gătește timp de două minute, adaugă roșiile și ardeiul iute și adu la fierbere. Dă focul mai mic și lasă să fiarbă compoziția aproximativ 8-10 minute.
Între timp, adaugă pastele în apă și gătește-le conform instrucțiunilor de pe pachet.
După ce sosul este gata, adaugă creveții și mai gătește timp 1-2 minute, apoi oprește focul și adaugă caperele. Servește într-un bol peste paste, alături de busuioc proaspăt și piper negru.
O porție de aproximativ două căni are 385 de calorii, 56g de carbohidrați, 29,5g de proteine și 5g de grăsime.
Foto: Shuttterstock.com
Surse:
https://weightlosswithveera.com/low-calorie-creamy-pasta/
https://www.taste.com.au/recipes/creamy-chicken-pea-carbonara-pasta/dNUuqfeX?r=healthy/r1vjg1rv
Rețete cu paste ce nu depășesc 400 kcal per porție
29.01.2025