Alimente care te întineresc: știința anti-aging din farfuria ta!
Cum îți influențează alimentația organismul și, în special, chipul? Poate că ai observat și tu că, atunci când ai un meniu sănătos, te hidratezi din plin și renunți la alimentele cu multe toxine, chipul tău devine mai luminos, radiant și vizibil mai tânăr.
18.10.2023
Timp estimat de citire:
3 minute, 13 secundeÎți poți da seama și singur că sunt alimente care te fac să pari mai tânăr și mai sănătos, dar sunt și cele care îți fac pielea să își piardă strălucirea și chiar să adauge ani pe chipul tău (cum sunt alimentele fast-food, ciocolata sau mezelurile). Dar știința este mai precisă de atât și a demonstrat, de-a lungul anilor, că sunt alimente care într-adevăr te întineresc!
Uleiul de măsline conține grăsimi sănătoase
Încă de acum 40 de ani, oamenii de știință au demonstrat că locuitorii de pe insula grecească Creta suferă rar de afecțiuni cardiovasculare sau de cancer datorită consumului mare de ulei de măsline extravirgin, ce conține grăsimi mononesaturate. În plus, astăzi știm că uleiul de măsline conține și polifenoli, antioxidanți puternici ce contribuie la prevenirea afecțiunilor datorate vârstei. Organismul are nevoie de grăsimi sănătoase pentru a-și menține sănătatea și aspectul tânăr, iar cele mononesaturate sunt cele mai bune, așa că include-le în meniul tău zilnic!
Peștele, conținut crescut de Omega-3
Peștele este unul dintre cele mai studiate alimente din lume, datorită faptului că popoarele ce îl consumă frecvent (de cel puțin două ori pe săptămână) au o longevitate mult mai bună, o sănătate înfloritoare și la vârste înaintate și un aspect general mai tânăr. Peștele nu lipsește din dieta mediteraneană, considerată cea mai sănătoasă din lume, nici din meniul japonezilor și cel al popoarelor nordice.
Un grup de cercetători au încercat să afle de ce popoarele inuite din Alaska nu suferă aproape deloc de afecțiuni cardiovasculare și au ajuns la concluzia că un consum foarte mare de pește este responsabil de această performanță remarcabilă. Peștele gras, de captură (sălbatic) conține cele mai mari cantități de Omega 3, acizii grași cu efect pozitiv asupra sănătății tale.
Pentru un look tânăr și luminos, hidratează-te cât mai bine și evita consumul de alimente procesate!
Fructele oleaginoase, benefice sănătății
Un studiu realizat de un grup de cercetători din SUA arată că persoanele care consumă nuci și alte tipuri de fructe oleaginoase în mod regulat trăiesc, în medie, cu doi ani și jumătate mai mult decât cei care nu consumă. Nucile sunt surse extraordinare de grăsimi nesaturate, așa că îți oferă beneficii similare cu cele ale uleiului de măsline. În plus, fructele oleaginoase crude conțin vitamine, minerale și mulți antioxidanți, foarte importanți pentru menținerea aspectului tânăr și a sănătății.
Afinele, elixr al tinereții
Fructele de pădure și mai ales afinele sunt adevărate elixiruri ale tinereții, datorită conținutului foarte mare de antioxidanți, vitamine și minerale. Vitamina C menține sănătatea circulației sângelui și luptă împotriva procesului de îmbătrânire. Afinele conțin și foarte mult potasiu, ce ajută la combaterea retenției de fluide și a aspectului „pufos”, ce devine vizibil în special odată cu înaintarea în vârstă. Un studiu de la Universitatea Tufts arată că nutrienții din afine combat inflamația și stresul oxidativ, asociate cu îmbătrânirea. Așadar, consumă afine și fructe de pădure, în general, pentru a-ți menține aspectul tânăr!
Alimente care conțin vitamina A (surse vegetale și animale)
18.11.2024