Andra: „Am slabit lent si treptat, in mod natural”
Ca sa fim sinceri, ne era dor de Andra. Da, o revedem pe micile ecrane de vineri, 17 februarie, intr-un nou sezon „Romanii au talent” la Pro TV, insa parca nu e suficient. Asa ca am decis sa o punem pe coperta Slab sau Gras de martie si sa stam putin de vorba, intr-un interviu cald si sincer, exact ca ea. Va invitam sa cititi randurile de mai jos pentru ca veti avea si o surpriza: Andra ne dezvaluie reteta preferata de prajitura a lui Catalin Maruta!
29.02.2012
Timp estimat de citire:
5 minute, 24 secundeSlab sau Gras: Andra, o intrebare simpla: ce faci?
Andra: Ma pregatesc pentru cel de-al doilea sezon al emisiunii „Romanii au talent”.
Sezonul nou se anunta absolut incendiar si veti avea surprize mari. Sunt si oameni talentati, sunt si oameni amuzanti, dar in orice caz am facut cateva descoperiri senzationale cand am mers prin tara, la preselectii. Veti vedea!
SG: Esti o mama excesiv de protectoare? Te panichezi repede cand, de exemplu, cel mic tuseste sau se ineaca usor?
Andra: Nu as spune excesiv de protectoare. Cred ca sunt la fel ca orice mama: foarte atenta la tot ce se intampla cu copilul ei. La ora asta, nimic nu mi se pare mai greu decat sa-mi las copilul acasa. Sun din ora-n ora ori la Catalin ori la mama sa intreb ce face bebe.
SG: Multe femei, dupa nastere, apeleaza la tratamente de infrumusetare ori chiar la bisturiu. Tu ai asa ceva de gand? Ce anume?
Andra: Deocamdata nici nu-mi trece prin cap. Avantajul sarcinii la tinerete e ca totul se reface destul de repede, eu mi-am revenit relativ lejer la forma dinainte, fara mari eforturi. Nu m-am gandit niciodata sa fac operatii estetice, oricum e prea devreme pentru asa ceva.
SG: Ai suficient timp sa petreci alaturi de fiul tau? Cu cine sta cand voi nu sunteti acasa?
Andra: David sta mult si cu mama mea, nu doar cu bona. Oricum, si eu stau mult cu el, si Catalin profita de fiecare ora libera ca sa vina acasa si sa se joace cu el. Deci noi suntem aproape tot timpul in preajma lui, ne iubeste si e atasat de noi. Rade cand ne vede si intinde manutele, e o senzatie extraordinara!
SG: Cum reusesti sa impaci cele trei roluri: sotie, mama si artista?
Andra: Nu e asa de greu pe cat suna, asta daca vrei cu adevarat. Sunt un om organizat. A fi sotie si mama in acelasi timp e simplu pentru mine, fiindca la noi in casa copilul e un liant, nu un prilej de argumente contradictorii. Noi discutam foarte mult de bebe si ne si jucam cu el, casnicia se suprapune perfect cu maternitatea. Iar profesia mi-o fac ca si pana acum, doar ca am invatat sa fiu mai eficienta cu timpul meu liber.
SG: Andra, cum ai scapat de kilogramele in plus atat de repede?
Andra: Marturisesc ca nu am apelat la sfaturi profesioniste ca sa pierd niste kilograme. Pe mine metabolismul ma sprijina dintotdeauna. Ma ingras greu si atunci cand totusi pun ceva kilograme, reusesc sa scap de ele printr-un regim care cere mai degraba un pic de bunavointa decat eforturi chinuitoare. Am slabit lent, treptat, fara sa fac ceva anume. Repet, doar am supravegheat un pic meniul si stilul de viata, nimic altceva. Spre deosebire de alte femei, care tin regimuri draconice dupa ce nasc, la mine n-a fost nevoie. In plus, eu fac si foarte multa miscare, nu neaparat la sala, dar dansez foarte mult, merg pe jos…
SG: Ce ritualuri de frumusete ai?
Andra: Cele clasice, nu fac eforturi nebunesti. Fac miscare, folosesc produse cosmetice bune, ma imbrac dupa sfaturile stilistei mele, caut sa dorm suficient, fac bai aromate, beau multa apa, mananc fructe zilnic.
SG: Cine gateste la voi acasa? Care este mancarea cu care il dai pe spate pe Catalin?
Andra: In bucatarie, cel mai bine imi ies ideile, ca mancarea e un proiect mai dificil. Dar fac salate bune, pizza, paste, ma pricep la mancarea italieneasca si la gatit fructe de mare. Nu gatesc foarte mult, nu am timp, din pacate.
SG: Exista vreun aliment sau fel de mancare care nu iti place deloc?
Andra: Nu-mi place mancarea inspida, fara gust!
SG: Iti mai amintesti dulciurile copilariei precum gris cu lapte, tort de biscuiti, lapte de pasare? O sa i le pregatesti si tu lui David?
Andra: Dulciurile mele preferate sunt prajiturile de casa facute in Ardeal, in special cele facute de mama mea.
SG: Cand esti plecata la concerte, pe drumuri, ce obisnuiesti sa mananci?
Andra: De cate ori se intampla sa am un program aglomerat, care sa ma tina mai mult pe drumuri, am intotdeauna la mine fructe. Consum foarte multe, nu lipsesc din alimentatia mea in nicio zi, iar Catalin are intotdeauna grija sa nu raman fara provizii!
SG: Care este restaurantul din lume unde te-ai intoarce mereu cu placere?
Andra: In ultimii doi ani, ne-am petrecut vacantele de vara in Spania alaturi de prietenii nostri si am descoperit acolo cateva restaurante la care m-as intoarce oricand pentru ca mancarea era absolut senzationala!
SG: Andra, mai ai timp si de sport cu asa program incarcat?
Andra: Pentru sport imi ramane destul de putin timp liber avand in vedere ca trebuie sa ma impart intre concerte si filmari, dar incerc sa ajung cat pot de des la masaj. In cazul meu acesta a functionat extrem de bine, cu rezultate vizibile si imediate!
SG: Te rugam, spune-ne si noua o reteta care tie iti iese de fiecare data.
Andra: E prajitura preferata a lui Catalin, pe care mama mea m-a invatat sa o fac.
Prajitura DUREREA
10 albusuri se bat spuma cu 300 gr de zahar tos, 300 gr nuca prajita si macinata si 4 linguri rase de faina. Se coc 4 foi pe dosul tavii, bine unsa cu grasime (unt, ulei sau grasime).
Crema
10 galbenusuri se amesteca pe aburi cu 300 g zahar, 2 linguri de faina si 100 ml lapte caldut, pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit compozitia se amesteca cu 2 pachete de unt. Se pune crema intre foile de bezea si se unge si ultima foaie intr-un strat subtire.
Glazura
Se caramelizeaza 250 g de zahar in care se adauga 200 g de nuci bucati. Se intinde pe un dog (fund de lemn) si se zdrobeste cu un ciocan de batut snitele. Aceasta glazura se toarna peste ultima foaie pusa. Pofta buna!
SG: Un gand bun pentru cititorii Slab sau Gras…
Andra: Aveti grija de sanatate, ca-i mai buna decat toate!
Interviu: Diana Sorescu
Foto: Pro TV
Geanina Ilieș: “Îmi place foarte mult ciocolata, dar nu înseamnă că o mănânc zilnic”
25.02.2020