Ardei umpluti cu quinoa
Pentru zilele in care vrei sa incerci ceva usor diferit, insa te preocupa silueta ta, ti-am pregatit un preparat delicios, usor de facut si cu putine calorii. Ardeii sunt o importanta sursa de vitamine, iar quinoa are o multime de benefciii pentru sanatate.
14.02.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 30 secundeIngrediente
- 2 ardei grasi
- 1 dovlecel
- 100 grame quinoa
- 100 grame branza
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa
- Patrunjel
- Ulei de masline
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Ardeii se taie in cate doua jumatati, ceapa se toaca marunt, se toaca dovlecelul, iar cateii de usturoi se piseaza.
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. In acest timp, se prepara quinoa tinand cont de instructiunile de pe ambalaj.
Dupa ce au fost taiati in jumatati, ardeii se asezoneaza cu sare si pier, dupa gust. Se lasa cu gura in jos pret de aproximativ 15-20 minute la copt intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
Se adauga intr-o tigaie cu putin ulei, ceapa, usturoiul si dovlecelul si se lasa la calit. Spre final se adauga si quinoa si putin patrunjel si se mai lasa la foc cateva minute.
Se scot ardeii din cuptor si se umplu cu quinoa, iar la final se pune putina branza deasupra.
Pofta buna!
Beneficii
Cea mai buna sursa de vitamina C este ardeiul rosu. Pe langa vitamina C, ardeiul este bogat in vitamina A, vitamina B si minerale, precum magneziu, cupru, zinc, fier. Ardeiul are putine calorii (aproximativ 30 – in functie de culoare) fiind recomandat in lupta cu kilogramele in plus.
Quinoa este o importanta sursa de aminoacizi care nu pot fi sintetizati de organism si este bogata in proteine. Continutul sau de grasime este foarte scazut si se poate adauga la orice dieta din intreaga lume ca alternativa pentru multe alte alimente similare.
Branza de vaci este bogata in vitaminele B2, A, B12, E, sodiu, fosfor si are un indice scazut glicemic.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024