Arome de vara pentru mese festive
Te pregatesti sa organizezi o mica petrecere la tine acasa si vrei sa le servesti oaspetilor niste mancaruri mai deosebite, ce pastreaza gustul verii? Impreuna cu chef-ul restaurantului Palladium din Bucuresti, iti oferim trei propuneri de retete sofisticate si, in acelasi timp, usor de pregatit la tine acasa! La fiecare reteta vei gasi trucuri de preparare a unor alimente specifice verii, precum sparanghelul, dar si modalitatea in care poti aranja mancarea pe farfurie cu stil. Incearca-le si tu!
03.07.2012
Timp estimat de citire:
2 minute, 33 secundeSalata Roquefort cu sos vinegreta
Ingrediente:
50 g ardei gras
50 g ceapa rosie
200 g mix de salata
100 g para
80 g branza Roquefort
100 g rosii cherry
10 ml suc de lamaie
2 g scortisoara
100 ml vin rosu demidulce
50 g zahar
Ingrediente pentru sos:
2 g cimbru
10 ml lamaie
30 ml miere
15 g mustar
60 ml suc de portocale
60 ml mix de ulei
5 g usturoi
Preparare: Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga zeama de lamaie, vinul rosu, scortisoara si para. Se da in clocot o singura data. Se ia cimbrul, usturoiul, mixul de ulei, sucul de portocala, mierea si mustarul si se mixeaza pana se ingroasa. Ceapa si ardeiul se taie julien, rosiile cherry se taie in jumatate, mixul de salata se rupe si se amesteca totul.
Prezentare: Se amesteca legumele si mixul de salata cu sosul vinegreta. Se asaza pe farfurie in forma unei piramide, apoi se rade branza Roquefort de jur imprejur. Para in vin se taie felii si se aseaza deasupra.
Sashimi de ton cu taitei de orez
Ingrediente:
180 g ton proaspat
40 g taitei de orez
20 g ardei iute
20 ml ulei de masline extravirgin
10 ml sos soia
10 ml suc de ghimbir
5 ml ulei de susan
5 g usturoi
5 ml sos chilli
5 ml sos ponzu
2 g susan
Decor:
3 ml Chivas
10 g coaja de lamaie
Preparare: Se incinge uleiul de masline extravirgin intr-o tigaie, la foc moderat. Se pune tonul proaspat. Se lasa cateva secunde pe fiecare parte, pentru a prinde culoare. Ardeiul iute se taie felii si se prajeste in uleiul de susan, apoi se pune usturoiul taiat cuburi, sucul de ghimbir, sosul chilli, sosul ponzu si sosul de soia si se lasa la foc moderat pana da in cateva clocote. Taiteii de orez se lasa la inmuiat in apa rece cateva minute. Prezentare: Se asaza tonul pe farfurie. Deasupra se pun taiteii sub forma unei piramide, apoi ardeiul iute preparat. Se decoreaza cu Chivas si coaja de lamaie.
Sparanghel soté cu mousse de busuioc si muguri de pin
Ingrediente:
150 g sparanghel
20 ml ulei de masline extravirgin
20 g busuioc
10 g muguri de pin
10 g unt
5 g sare
5 g piper
Decor:
Busuioc
Preparare: Sparanghelul se curata si se blancheaza in apa cu bicarbonat de sodiu pentru a isi pastra culoarea, dupa aprox. 2 min se scoate in apa rece cu gheata pentru a face soc termic. Apoi se soteaza in ulei de masline, unt, sare si piper. Se prepara moussul de busuioc, din busuioc, muguri de pin, sare, piper, amestecate in blender cu ulei de masline extravirgin. Prezentare: Se asaza sparanghelul sote in farfurie. Se decoreaza cu busuioc si mousse de busuioc.
Multumim:
Restaurant Palladium, bd. Unirii nr. 1, Bucuresti
Rezervari: 0729.144.144
Raluca Mateescu
Foto: Sabina Ghiormescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024