Avocado cu oua
Ti-am pregatit o reteta sanatoasa, usor de preparat si plina de nutrienti valorosi. Avocado contine o cantitate mare de fibre, ajutand astfel procesul de digestie, dar si grasimi sanatoase de tip Omega-3. Ouăle sunt cea mai bună sursa de proteine, continand si vitamina B2, dar si alte minerale precum zincul, fierul si cuprul.
17.12.2018
Timp estimat de citire:
1 minut, 18 secundeIngrediente
- Doua avocado
- 4 oua
- Lamaie
- Ulei de masline
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Se taie avocado in doua si se scoate samburele. Fiecare ou se sparge si se pune in interior (in locul samburelui). Se stropeste cu putina zeama de lamaie, ulei de masline si se adauga putina sare si piper, dupa gust. Se asaza 10-15 minute la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pana cand albusul se intareste.
Beneficii
Avocado contine 73% apa, 15% grasimi, 8,5% fibre si 2% proteine. Intr-un singur fruct de avocado se gaseste vitamina B6, vitamina C, vitamina E, potasiu, acizi grasi si omega 3. Fructul contine multa fibra naturala, fapt ca are ajuta digestia. Avocado ajuta la cresterea nivelului colesterolului bun din organism si reducerea nivelului celui rau. Intareste sistemul imunitar si mentine sanatatea sistemului nervos.
Consumat dimineata, oul ajuta la reducerea indicelui de masa corporala. Oualele sunt bogate in nutrienti importanti (magneziu, fier, fosfor, potasiu, zinc, cupru, vitamina A, B1, B2, B5, E). Totodata, ouale sunt bogate in antioxidanti (seleniu) care ajuta la reducerea inflamatiei din organism. Folosite in alimentatie regulat, acestea ofera senzatia de satietate. Complexul de vitamina B din ou ajuta la o mai buna functionare a sistemului nervos. Acizii grasi Omega-3 din ou reduc inflamatia din organism.
Marius Vasilescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024