Baba ghanoush
Baba ghanoush, cunoscută și ca ganoush ori ghanouj, este un aperitiv arăbesc din vinete ușor și rapid de preparat. Aperitivul este bogat în vitamine și minerale și este ideal atunci când te lupți cu kilogramele în plus sau vrei să ai un stil de viață sănătos.
20.01.2021
Timp estimat de citire:
1 minut, 30 secundeIngrediente
- 3 vinete
- 50 grame tahini (pastă de susan)
- 2 căței de usturoi
- 2 cepe
- Ulei de măsline
- Zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
- Boia
Mod de preparare
Se încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și se pun cele trei vinete la copt. Se lasă la cuptor aproximativ o ora, cu mențiunea ca acestea să fie întoarse de pe o parte pe cealaltă pentru a se coace uniform. După ce s-au copt, vinetele se decojesc și se pun într-un blender. Se mixează bine, iar pasta obținută se pune într-un bol.
Separat, cățeii de usturoi se zdrobesc bine, iar ceapa este tocată mărunt. Acestea se pun în bolul cu vinete, împreună cu tahini, puțin ulei de măsline și zeama de lămâie. Se amestecă bine până ce toate ingredientele sunt incorporate bine.
Se adaugă sare, piper și boia după gust.
Beneficii
Vinetele sunt unele dintre cele mai sănătoase legume. Bogate în fier, calciu și alte minerale, vinetele pot avea multe efecte pozitive asupra sănătății. Conținutul ridicat de fibre ajută la protejarea tractului digestiv, iar consumul lor este recomandat mai ales pentru conținutul sărac în calorii (100 g de vânătă au aproximativ 40 de calorii).
Tahini sau pasta de susan are beneficii atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe. Aceasta conține grăsimi sănătoase, vitamine (B1, B6, D), minerale (mangan, fosfor, zinc), aminoacizi, cât și antioxidanți.
Baba ghanoush
20.01.2021