Beneficiile siropului de artar – licoarea cu proprietati de slabire
Siropul de artar este, in special in Canada si Statele Unite, unul dintre cele mai populare produse dulci. Este 100% natural si se spune ca ar fi mult mai sanatos decat zaharul. Se poate folosi ca indulcitor, aducand beneficii importante pentru sanatate: reduce inflamatia, ajuta la mentinerea constanta a nivelului de zahar din sange, contine vitamine si minerale.
10.08.2016
Timp estimat de citire:
2 minute, 13 secundeIn lume sunt peste 10 feluri de arbore de artar, insa dintre toate doar trei sunt utilizate pentru realizarea siropului de artar: artarul negru, artarul de zahar si artarul rosu. Siropul de artar se prepara extragand seva arborelui, care ulterior se fierbe, pana cand apa continuta se evapora, rezultand siropul. In functie de intensitatea aromei si de culoarea acestuia, siropul de artar este, potrivit canadienilor, principalii producatori, de trei tipuri.
Diferite tipuri de sirop de artar
Clasa 1 (Light Extra sau AA) – siropul are o culoare deschisa si este slab aromat
Clasa 2 (Amber) – siropul are o culoare mai inchisa, ca de chihlimbar, si este aromat
Clasa 3 (Dark) – siropul este inchis la culoare si puternic aromat
Sirop de artar – beneficii
Siropul de artar prezinta o multitudine de beneficii pentru sanatate datorita continutului ridicat de mangan si zinc. 100 de ml de sirop de artar contin calciu 7%, potasiu 6%, fier 7%, zinc 28%, mangan 165% din doza zilnica recomandata. Manganul este un mineral important in producerea de energie pentru organism, functionand de asemenea ca un antioxidant. Favorizeaza functiile hepatice si renale, ajutand la fixarea calciului si a vitaminelor. Acesta joaca un rol in sprijinul sanatatii barbatilor, participand la productia de hormoni sexuali. Zincul din compozitia siropului de artar actioneaza si el ca un antioxidant. ajuta la reducerea progresiei aterosclerosei si imbunatateste functia sistemului imunitar. De asemenea, siropul de artar este plin de fenoli care ajuta la mentinerea valorilor normale ale glicemiei, fiind asociat cu prevenirea diabetului. Siropul de artar este benefic si in problemele digestive, diminueaza balonarea si gazele intestinale.
Dieta de slabit cu sirop de artar
Siropul de artar este util si in curele de slabire. Pe langa gustul delicios, are un indice glicemic redus, are un continut scazut de calorii si este bogat in zinc si mangan. Pentru cura de slabit se pregateste o limonada intr-un recipient de 4 litri. Limonanda va contine 3 litri de apa, suc de lamaie, sirop de artar si o lingurita de piper cayenne. Inainte de a fi baut se agita bine si se vor consuma 8-12 pahare pe zi. Aceasta dieta a fost incercata atat de cantareata Beyonce, cat si de modelul Naomi Campbell. De mentionat totusi ca aceasta dieta este drastica si este necesar si sfatul unui medic. Se recomanda ca dieta sa nu depaseasca 10 zile. Citeste mai multe despre dieta cu sirop de artar.
Marius Vasilescu
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Slăbitul la birou: cum să eviți capcanele alimentare
19.11.2024