Biscuiți cu cocos
Pentru acele momente când ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să te abați de la dieta sănătoasă, am pregătit pentru tine acest desert. Biscuiții de cocos sunt gustarea dulce și ușor de făcut de care ai nevoie.
28.01.2021
Timp estimat de citire:
1 minut, 31 secundeIngrediente
- 3 linguri de miez de nucă de cocos
- 150 grame migdale măcinate
- 2 ouă
- 60 grame unt
- Praf de copt
- Magiun (fără zahăr)
Mod de preparare
Miezul de nucă de cocos se mărunțește și se pune într-un vas alături de migdale. Peste acestea se pun abușul și gălbenușul de la ouă, untul și puțin praf de copt.
Se amestecă toate ingredientele bine până când se transformă într-o pastă ca de aluat.
Se ia aluatul și se întinde, iar cu ajutorul unor forme se conturează biscuiții.
După ce s-au conturat formele se adaugă puțin magiun pe fiecare, apoi se acoperă cu alte bucăți de aluat.
Se iau biscuiții și se pun într-o tavă tapetată cu o foaie de copt și se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute la 150 grade Celsius.
Beneficii
Migdalele au un conținut ridicat de fibre și de proteine, sunt o sursă importantă de fier și au puține calorii. Totodată, acestea sunt bogate în special în magneziu și cupru care ajută la menținerea sănătății oaselor. Migdalele mențin sănătatea creierului, ajută la buna funcționare a inimii și la reglarea glicemiei.
Nuca de cocos este un fruct exotic ce conține foarte puține glucide (5.9 g/100 g). De asemenea, nuca de cocos este bogată în proteine, minerale și vitamine din complexul B. Consumul de nucă de cocos ajută organismul în menținerea siluetei, poate avea efect anti-cancerigen, ajută în gestionarea diabetului, crește imunitatea.
Biscuiți cu fulgi de ovăz: rețete și secrete
16.05.2024