Bomboane sanatoase: 3 retete simple si delicioase
Cu toate ca pare greu de crezut, exista bomboane sanatoase, care nu fac sa explodeze nivelul glicemiei si nici nu pun in pericol silueta. Evident, daca nu sunt consumate in nestire. Singura conditie este sa-ti faci putin timp, sa gasesti un strop de rabdare si sa ti le faci chiar cu manuta ta, alegand pe spranceana ingredientele.
31.05.2016
Timp estimat de citire:
2 minute, 39 secundeRasfata-ti papilele gustative si bucura-te de placerea nevinovata a savurarii unor bomboane 100% sanatoase.
Pofta de dulciuri este greu de tinut in frau. Oricine a tinut o cura de slabire care exclude consumul dulciurilor sau pur si simplu a trecut printr-o perioada cu tensiuni emotionale stie prea bine acest lucru. Ca sa nu cazi in extreme, e intotdeauna bine sa aduci pofta de dulce intr-o zona controlabila. Poti face foarte usor acest lucru prin reducerea treptata a aportului de zahar zilnic si inlocuirea lui cu glucide complexe insotite de fibre.
Dulci, dar fara zahar adaugat
Pentru acele momente in care ai chef de ceva bun si dulce, pregateste-ti din timp alternative sanatoase la tentatiile carora le cazi prada de obicei. Noi iti propunem cateva retete de bomboane inofensive, cu indice glicemic redus, din ingrediente 100% naturale.
Bobo Limoncello
• 1 lingura de unt de cocos
• ½ ceasca de nuca de cocos maruntita
• 1 lingura de sirop de artar
• 1 lingura de Limoncello
• ¼ lingurita de extract de lamaie
• 1 praf de sare de mare
• optional, ¼ lingurita de turmeric (pentru culoare)
Mod de preparare:
Intr-o cratita mica, se topeste uleiul de cocos la foc domol. Combina apoi toate ingredientele intr-un bol de dimensiuni medii pana obtii o pasta omogena. Formeaza 10-12 bilute, ruleaza-le apoi in fulgi de cocos. In cazul in care compozitia este sfaramicioasa, mai adauga putin unt de cocos. Pune bomboanele pe o tava intinsa si da-le la frigider timp de o ora, pana se intaresc.
Raffaello
• 100 g migdale decojite hidratate timp de 3-4 ore in apa plata
• 200 g fulgi de nuca de cocos (jumatate pentru compozitie si jumatate pentru ornat)
• 2-3 linguri de miere solida
• o mana de alune de padure decojite
• ¼ lingurita de vanilie de bourbon
Mod de preparare:
Pune migdalele in blender cu putina apa si mixeaza bine pana cand se fac pasta. Adauga mierea, fulgii de cocos si extractul de vanilie si amesteca bine pana la omogenizare. Ia o aluna si inveleste-o in pasta rezultata si formeaza o biluta, pe care tavaleste-o apoi prin fulgii de cocos ramasi. Pune bomboanele pe o tava intinsa si da-le la frigider, pana se intaresc.
Trufe de avocado
• un avocado bine copt
• ¾ cana de ciocolata neagra
• ½ lingurita de extract de vanilie
• ¼ lingurita de pudra de scortisoara
• pudra de cacao
Mod de preparare:
Topeste ciocalata neagra la bain marie si lasa se racoreasca putin. Intre timp, taie avocado in doua, scoate-i miezul cu ajutorul unei linguri si paseaza-l pana obtii o pasta omogena. Toarna ciocolata peste avocado, adauga extractul de vanilie si scortisoara si amesteca bine. Da la frigider compozitia pentru aproximativ o jumatate de ora, iar apoi formeaza bomboanele, rulandu-le intre palme umezite cu apa rece pana devin rotunde. La final, tavaleste-le in pudra de cacao.
Natalia Talmacec
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024