Bucatarie usoara italieneasca
Italia, unul dintre leaganele culturii europene, tara lui Dante, Michelangelo, Leonardo da Vinci, a oraselor-muzeu si bucatariei ridicata la rangul de arta. Te poti bucura si tu de deliciile culinare italienesti. Slab sau Gras iti ofera trei retete dintre cele mai usoare si delicioase, de la un maestru bucatar: Antonio Passarelli.
07.12.2011
Timp estimat de citire:
2 minute, 50 secundeItalian din provincia Calabria, Antonio Passarelli a “furat” din tainele celor mai mari experti gastronomi ai lumii. S-a stabilit de mai bine de 10 ani la Timisoara, iar despre Romania spune ca este „locul cel mai frumos si mai prietenos de pe pamant”. Poti savura preparatele sale la resturantul Al Duomo, in spatele domului catolic din piata Unirii, Timisoara.
Orez cu pesto
Pesto inseamna de fapt pisat si este un sos pe care italienii il adora. Orezul se fierbe cat sa ramana bobul tare, adica exact cat este scris pe ambalaj. Sosul se prepara din ulei extravirgin de masline, busuioc, migdale sau nuci curatate de pielita, parmezan sau branza tare de oaie si sare grunjoasa. Ingredientele se pun in blender si se amesteca bine, insa nu se lasa prea mult timp pentru ca sosul se poate oxida, innegri din cauza lamelor de metal ale blenderului. Se adauga ulei de masline atat cat este nevoie pentru ca sosul sa fie usor de amestecat cu orezul. Pesto se poate manca si pe paine prajita sau impreuna cu paste.
Truc: Pentru a curata usor pielita de pe nuci, acestea se arunca in apa fierbinte, se scot imediat si se pun intr-un vas acoperit. Pielita se ia cat ai clipi.
Bruschete a la Italia
Painea se prajeste mai putin pe o parte. Se taie un catel de usturoi si se unge cu acesta partea mai putin prajita a painii. Se taie cubulete rosiile. Se scurge apa de vegetatie de la rosii. Se sareaza, se adauga ulei de masline extravirgin si cateva frunzulite maruntite de busuioc si se amesteca bine. Amestecul se pune peste painea prajita. Bruschetele se servesc ca aperitiv si sunt delisoase, pe gustate!
Sos Antonio
Antonio Passarelli ne-a vorbit despre o reteta inedita si extrem de gustoasa, pe baza de avocado. Asa cum ne spune, este una dintre preferatele sale. Se curata un avocado bine copt si se taie in cubulete. Se adauga un ou fiert tare taiat si el cubulete. Se prajeste ceapa in ulei de masline pana cand se inmoaie. In timpul prajirii se sareaza bine. Ingredientele se amesteca si se servesc impreuna cu paine prajita sau ca sos pentru carne.
Trucuri de la un maestru italian:
- Spalati-va pe maini cu detergent de vase inainte sa preparati mancarea. Detergentul de vase este mai puternic decat un sapun obisnuit si poate elimina chiar si bacteriile de sub unghii.
- Dupa coacere, ardeii se pun intr-un vas acoperit. Pielita va fi mult mai usor de inlaturat. Nu treceti ardeii sub jet de apa si nu-i sarati inainte de a-i consuma. Ardeii asimileaza oricata sare le puneti.
- Puteti sara oricat pestele, este un aliment care absoarbe doar atata sare cata are nevoie, restul scurgandu-se in sosul lasat.
- Puteti obtine un ulei aromatizat delicios daca puneti in el cozi mici de busuioc. tineti uleiul cu busuioc la cuptor timp de o ora la temperatura de 40° Celsius.
- Treceti carnea printr-un jet de apa rece inainte sa o puneti pe gratar. Nu puneti ulei pe carnea ce va fi pregatita pe gratar pentru ca uleiul se arde si rezulta un compus cancerigen.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024