Budincă de chia cu banane
Fie că te gândești la o rețetă sănătoasă pentru micul dejun sau pentru o gustare, nu poți da greș cu rețeta de mai jos. În limba mayașă, chia înseamnă putere, motiv pentru care semințele de chia sunt ideale la micul dejun
15.12.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 30 secundeIngrediente
- 250 ml lapte de migdale
- 40 grame seminte de chia
- O linguriță de praf de scorțișoară
- O banană
Mod de preparare
- Pentru a putea fi servită la micul dejun, este bine ca rețeta să fie preparată cu o seară înainte.
- Într-un bol se amestecă bine semințele de chia și laptele, peste care se adaugă praful de scorțișoară.
- Banana se taie mărunt și se adaugă peste lapte și chia, amestecându-se.
- Se lasă la frigider peste noapte pentru ca semințele să se hidrateze și se servește la micul dejun.
Beneficii
Semințele de chia sunt bogate în antioxidanți, fibre, vitamine (B1, B2, B3) magneziu, zinc și fosfor. Consumul regulat ajută organismul la îmbunătățirea digestiei (datorită fibrelor), întăresc oasele și au un efect antioxidant puternic.
Laptele de migdale spre deosebire de laptele de origine animală nu conține colesterol, gluten și lactoză. Este bogat în antioxidanți, vitamine și minerale și este ideal atunci când vrei să slăbești într-un mod sănătos, mai ales că are circa 40 de calorii/100 ml. Totodată acesta conține fibre ce ajută la o mai bună digestie.
Bananele sunt unul dintre cele mai consumate fructe din lume pentru un motiv bun. Acestea sunt o sursă vitală de vitamina A, vitamina B12, vitamina C, potasiu, magneziu, calciu, mangan. 100 de grame de banane sunt echivalentul a 88 de calorii. Consumul de banane ajută la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea riscurilor de cancer și de astm.
Idei de dressing sănătos pentru salată
27.11.2024