Burger de curcan cu mozzarella
In ultimii ani burgerii au inceput sa fie din ce in ce mai populari. Cand spui burger, te gandesti la Statele Unite ale Americii, dar imigrantii din Germania care au ajuns in SUA sunt cei care au vandut pentru prima data bucati de carne de vita in chifla. De atunci si pana in prezent, burgerul a devenit mai complex cu tot mai multe sosuri si ingrediente.
28.08.2017
Timp estimat de citire:
2 minute, 2 secundeAcest burger cu ingrediente sanatoase nu e greu de preparat si poate fi o mancare satioasa, suficienta pentru un pranz.
Ingrediente
- 300 grame de carne de curcan (piept sau pulpa)
- 150 grame de mozzarella
- chifla
- ceapa verde
- ceapa rosie
- cimbru uscat
- patrunjel
- marar
- morcov
- zucchini
- avocado
- rosii
- salata verde
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare
Carnea de curcan impreuna cu ceapa verde, morcovul, zucchini, se taie cubulete si se adauga intr-un blender impreuna cu putin marar, patrunjel si cimbru. Peste ele se pune putin ulei de masline, sare si piper. Dupa ce a fost data prin blender, din pasta obtinuta se formeaza un numar egal de chiftele. Peste jumatate din chiftele se adauga mozzarella, iar apoi se adauga celelalte chiftele. FIecare chiftea se modeleaza pana cand mozzarella se asimileaza, iar apoi se formeaza varianta finala a burgerului. Burgerii se aseaza pe plita gratarului si se coc aproximativ 10 minute la foc mediu.
Sosul de avocado se prepara usor. Se taie avocado pe jumatate, se scoate pulpa si se marunteste cu o furculita. Se taie marunt rosiile si cateva felii de ceapa rosie si se adauga peste pasta de avocado. Se asezoneaza cu sare, piper si putina zeama de lamaie.
Chiflele se taie pe jumatate iar partea din interior se unge cu sosul de avocado. Se asaza burgerul proaspat scos de la gratar impreuna cu o frunza de salata si cateva felii de ceapa.
Beneficii
Fiecare portie are un continut de aproximativ 260 de calorii. Carnea de curcan este bogata in proteine si slaba in calorii. Este o sursa de fier, zinc, potasiu, fosfor, vitamina B6. Consumul regulat de curcan poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol. Actioneaza ca un antioxidant si stimuleaza imunitatea.
In fructul de avocado se gasesesc din belsug vitamina B6, vitamina C, vitamina E, potasiu, acizi grasi si Omega-3. Fructul contine mai multa fibra naturala decat orice alt fruct, fapt care ajuta organismul la digestie. Avocado ajuta la cresterea nivelului colesterolului bun din organism si reduce nivelul celui rau. Intareste sistemul imunitar si mentine satatatea sistemului nervos.
Idei de dressing sănătos pentru salată
27.11.2024