Calciu cu vitamina D3 Complex Forte
Calciul este una dintre cele mai importante minerale care se regasesc in organismul uman si contribuie la sanatatea oaselor, a sistemului nervos si, alaturi de magneziu si potasiu, mentine sanatatea inimii. Organismul uman este capabil sa absoarba doar aprox. 30% din calciul prezent in alimente, in functie de diversi factori pe care ii vei descoperi in acest articol, alaturi de multe alte informatii pentru sanatatea ta.
27.09.2012
Timp estimat de citire:
2 minute, 49 secundeCalciul se regaseste intr-o varietate de alimente, insa nu putem asimila decat o mica parte din acesta, in functie de varsta (la sugari si copii, absorbtia de calciu ajunge si la 60%, iar odata cu varsta acest procent scade din ce in ce mai mult), de nivelul de vitamina D din corp si de cantitatea de calciu pe care o consumam (cu cat cantitatea e mai mare, cu atat absorbtia scade). Este esential, asadar, sa incluzi in alimentatia zilnica doza optima de calciu, impreuna cu vitamina D, ce creste procentul absorbit de organism.
Cum vitamina D se regaseste in foarte putine alimente si in cantitati mici, un supliment precum Calciu cu vitamina D3 Complex Forte de la Naturalis (doar in farmaciile Catena) iti asigura necesarul zilnic din acest duo esential pentru sanatatea ta. http://www.catena.ro/Pentru-adulti-cat167/Naturalis-Calciu-cu-D3-Complex-Forte-x-30cpr-prod46003.aspx
Previne osteoporoza si mentine sanatatea oaselor si a dintilor
Calciul cu vitamina D3 sunt o combinatie de succes pentru prevenirea si tratamentul osteoporozei, in special in cazul femeilor cu varsta de peste 50 de ani. Pentru rezultate optime, urmeaza toate indicatiile medicului pentru prevenirea osteoporozei, in ceea ce priveste stilul de viata – spre exemplu, stiai ca sportul ajuta la intarirea oaselor?
Daca nu ai suficient calciu in organism, oasele si dintii tai se fragilizeaza si se rup. Pe langa asta, deficitul major de calciu duce la amortirea degetelor, convulsii si batai neregulate ale inimii, care, daca nu sunt tratate, pot deveni periculoase pentru viata. Dupa varsta de 30 de ani (da, chiar atat de devreme!), oasele incep sa piarda calciu, insa poti sa reduci aceste pierderi daca iei suficient calciu si ai un stil de viata activ si sanatos, in care incluzi sportul.
Cine este predispus la deficitul de calciu?
Daca faci parte din unul dintre grupurile acestea, atunci este posibil sa ai nevoie de mai mult calciu, fie prin alimentatie, fie prin suplimente alimentare:
- Femei trecute de menopauza – mai mult calciu poate reduce pierderea osoasa, contribuind la prevenirea osteoporozei.
- Femei adulte care sufera de amenoree (lipsa menstruatiei) – au nevoie de mai mult calciu pentru ca se absoarbe mai greu.
- Persoane care au intoleranta la lactoza – sursa principala de calciu o reprezinta lactatele, iar persoanele care au aceasta intoleranta nu pot manca lactate fara sa se confrunte cu balonare sau diaree.
- Vegetarienii – exista si surse vegetariene de calciu, insa acestea sunt mult mai putine si mai sarace fata de cele de provenienta animala.
Alimente bogate in calciu
Pe primul loc se afla lactatele, asa cum era de asteptat. Branza si in special parmezanul are cea mai mare concentratie de calciu (100 g iti asigura 138% din doza zilnica recomandata), insa parmezanul are multe calorii: 431 calorii/100 g. Deci, daca vrei sa slabesti, aceasta nu este o optiune foarte buna pentru tine, decat daca il consumi cu moderatie. Axeaza-te mai degraba pe consumul de lapte degresat si iaurt natural, surse excelente de calciu. Iata si trei surse vegetale de calciu: semintele de susan, migdalele si semintele de in.
Raluca Baciu
În ce poziție e bine să iei medicamentele, pentru efecte rapide
24.10.2024