Fasole bătută

Preparat simplu și hrănitor, fasolea bătută este consumată, în mod tradițional în țara noastră, în perioadele de post religios. Mare păcat, am spune. Și aceasta pentru că fasolea bătută merită să fie inclusă mai des în alimentație, dat fiind că are un profil nutrițional demn de mai multă apreciere.

În primul rând, fasolea bătută ne pune la dispoziție o cantitate substanțială de proteine vegetale, esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor din organism. Or, consumul de proteine poate ajuta la menținerea masei musculare și poate oferi o senzație de sațietate mai îndelungată.

De asemenea, fasolea bătută ne face plinul și cu fibre, care susțin sănătatea digestivă prin promovarea tranzitului intestinal regulat și prevenirea constipației. Este și o sursă excelentă de micronutrienți, precum fierul, magneziul, potasiul și vitaminele din complexul B. Toate aceste componente sunt importante pentru funcționarea corespunzătoare a organismului. Așadar, nu ezita să incluzi acest preparat cât mai des în meniu, pentru a te bucura din plin de beneficiile aduse sănătății.

Calorii fasole bătută

100 grame 200 grame  300 grame
Calorii | 159,1 Calorii | 318,2 Calorii | 477,3
Proteine| 8,6 Proteine | 17,2 Proteine | 25,8
Lipide | 4,7 Lipide | 9,4 Lipide | 14,1
Carbohidrați | 20,2 Carbohidrați | 40,4 Carbohidrați | 60,6
Fibre | 4,8 Fibre | 9,6 Fibre | 14,4

 

Alte alimente bogate în proteine pe care le poți include într-o dietă echilibrată sunt:

  • humus (177 calorii/100 g)
  • linte fiartă (116 calorii/ 100 g)
  • piept de pui (151 calorii/ 100 g)
  • ou fiert (155 g/ 100 g)
  • păstrăv (141 calorii/100 g)
  • somon (208 calorii/ 100 g)