Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz reprezintă un aliment popular și sănătos, fiind consumați în multe moduri.

Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi fibrele solubile, proteinele, vitaminele (mai ales vitamina B1 și B5) și mineralele (cum ar fi magneziul, fierul și zincul). Aceștia conțin și antioxidanți benefici pentru sănătate.

Consumul regulat de fulgi de ovăz contribuie la reducerea riscului de boli de inimă, scăderea nivelului de colesterol LDL (“colesterolul rău”) și la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control datorită conținutului lor ridicat de fibre solubile numite beta-glucani.

Fulgii de ovăz sunt adesea incluși în dietele de slăbire datorită conținutului lor de fibre, care oferă senzația de sațietate și ajută la controlul poftei de mâncare.

Calorii fulgi de ovăz

100 grame 200 grame  300 grame
Calorii |246 Calorii | 492 Calorii | 738
Proteine|17 Proteine | 34 Proteine | 51
Lipide | 7 Lipide | 14 Lipide | 21
Carbohidrați | 66 Carbohidrați | 132 Carbohidrați | 198
Fibre | 15,4 Fibre | 30,08 Fibre | 46,2

 

Alte cereale ușor de integrat într-o dietă sănătoasă, cu puține calorii:

  • Fulgi de porumb (357 calorii / 100 g)
  • Hrișcă (343 calorii / 100 g)
  • Quinoa (368 calorii / 100 g)