Fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz reprezintă un aliment popular și sănătos, fiind consumați în multe moduri.
Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi fibrele solubile, proteinele, vitaminele (mai ales vitamina B1 și B5) și mineralele (cum ar fi magneziul, fierul și zincul). Aceștia conțin și antioxidanți benefici pentru sănătate.
Consumul regulat de fulgi de ovăz contribuie la reducerea riscului de boli de inimă, scăderea nivelului de colesterol LDL (“colesterolul rău”) și la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control datorită conținutului lor ridicat de fibre solubile numite beta-glucani.
Fulgii de ovăz sunt adesea incluși în dietele de slăbire datorită conținutului lor de fibre, care oferă senzația de sațietate și ajută la controlul poftei de mâncare.
Calorii fulgi de ovăz
100 grame | 200 grame | 300 grame |
Calorii |246 | Calorii | 492 | Calorii | 738 |
Proteine|17 | Proteine | 34 | Proteine | 51 |
Lipide | 7 | Lipide | 14 | Lipide | 21 |
Carbohidrați | 66 | Carbohidrați | 132 | Carbohidrați | 198 |
Fibre | 15,4 | Fibre | 30,08 | Fibre | 46,2 |
Alte cereale ușor de integrat într-o dietă sănătoasă, cu puține calorii:
- Fulgi de porumb (357 calorii / 100 g)
- Hrișcă (343 calorii / 100 g)
- Quinoa (368 calorii / 100 g)