Mămăliga
Ne place să credem că mămăliga aparține bucătăriei tradiționale românești. În realitate, aceasta este foarte populară multe alte țări din Europa, în special în zona de est. Ceea ce contează însă cu adevărat este că mămăliga poate fi un aliment valoros, mai ales în dieta celor care evită consumul de gluten.
Preparată simplu, cu apă, făină de porumb și un strop de sare, mămăliga este o opțiune excelentă și pentru cei care vor să scadă în greutate, pentru că, pe de o parte, are puține calorii, iar, pe de altă parte, este bogată în fibre dietetice, vitamine și minerale importante. De asemenea, datorită fibrelor din compoziție, mămăliga ajută digestia și poate contribui la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Calorii mămăligă
100 grame | 200 grame | 300 grame |
Calorii | 70 | Calorii | 140 | Calorii | 210 |
Proteine | 2 | Proteine | 4 | Proteine | 6 |
Lipide | 0 | Lipide | 0 | Lipide | 0 |
Carbohidrați | 15 | Carbohidrați | 30 | Carbohidrați | 45 |
Fibre | 1 | Fibre | 2 | Fibre | 3 |
Alte alimente sănătoase, cu puține calorii, pe care le poți include într-un plan alimentar echilibrat sunt:
- Roșiile (18 calorii/100 g)
- Castraveții (12 calorii/100 g)
- Morcovii (41 calorii/ 100 g)
- Pieptul de pui gătit fără piele (151 g/ 100g)
- Oul fiert (155 calorii/ 100 g)