Migdale
Despre migdale se știe că sunt o sursă bogată de nutrienți, dintre care se remarcă grăsimile sănătoase, proteinele, vitaminele și mineralele. Grăsimile mononesaturate din migdale sunt excelente pentru inimă, iar fibrele alimentare pe care le conțin contribuie la sănătatea digestivă. De asemenea, migdalele sunt bogate în vitamina E, magneziu și antioxidanți.
Totodată, consumul de migdale poate ajuta la scăderea colesterolului, la menținerea sănătății pielii și la gestionarea greutății, cu toate că au un conținut mai mare de calorii.
Calorii migdale
100 grame | 200 grame | 300 grame |
Calorii |575 | Calorii | 1.150 | Calorii | 1.725 |
Proteine| 21 | Proteine | 42 | Proteine | 63 |
Lipide | 49 | Lipide | 98 | Lipide | 147 |
Carbohidrați | 22 | Carbohidrați | 44 | Carbohidrați | 66 |
Fibre | 12 | Fibre | 24 | Fibre | 36 |
Alte nuci și semințe sănătoase, cu puține calorii, pe care le poți include într-un plan alimentar echilibrat:
- Arahide (160-170 calorii / 28 de grame)
- Fistic (160-180 calorii / 28 de grame)
- Caju (150-160 calorii / 28 de grame)
- Semințe de dovleac (150-160 calorii / 28 de grame)
- Alune de pădure (160-200 calorii / 28 de grame)