Morcovi
Morcovii sunt cunoscuți în special datorită conținutului de betacaroten, care este un precursor al vitaminei A, esențială pentru sănătatea ochilor. Așadar, consumul de morcovi este asociat cel mai adesea cu o vedere sănătoasă, însă nu trebuie ignorați nici ceilalți nutrienți pe care morcovii îi conțin, dar nici faptul că morcovii sunt un aliment cu puține calorii.
Poți consuma morcovi in stare crudă, ca ingredient în salate, în supe ori alte mâncăruri gătite.
Calorii morcovi
100 grame | 200 grame | 300 grame |
Calorii |41 | Calorii | 82 | Calorii | 123 |
Proteine| 0,9 | Proteine |1,8 | Proteine | 2,7 |
Lipide | 0,2 | Lipide | 0,4 | Lipide | 0,6 |
Carbohidrați | 9,6 | Carbohidrați | 19,2 | Carbohidrați | 28,8 |
Fibre | 2,8 | Fibre | 5,6 | Fibre | 8,4 |
Alte legume sănătoase, cu puține calorii, pe care le poți include într-un plan alimentar echilibrat:
- Păstârnac (72 calorii/ 100 de grame)
- Varză (31 calorii/ 100 de grame)
- Conopidă (25 calorii/ 100 de grame)
- Ceapă roșie (39 calorii/ 100 de grame)
- Gogoșari (20 calorii/ 100 de grame)