nutritie-sanatoasa
Carnea rosie, benefica pentru mentinerea in frau a kilogramelor
Carnea rosie este in general asociata cu un produs alimentar care nu este benefic pentru organism. Consumul de carne rosie a fost descurajat din cauza faptului ca este bogata in colesterol si grasimi saturate.
28.12.2016
Timp estimat de citire:
1 minut, 56 secundeTotusi, carnea rosie poate fi folosita intr-o dieta sanatoasa, cu conditia de a o alege pe cea potrivita. Muschiul de vita sau muschiuletul de porc sunt optiuni sanatoase cand vine vorba de consumul de carne rosie, furnizand corpului mai multe substante nutritive vitale.
100 grame de carne rosie contin in medie:
- energie calorica – 291 kcal
- proteine – 26 g
- lipide – 20 g
- calciu – 10 mg
- fier – 2,65 mg
- fosfor – 200 mg
- zinc – 6 mg
- potasiu – 300 mg
- magneziu – 12 mg
- vitaminele B9, B3, B5, B2, B6, B12
Carnea rosie – beneficii
- Proteina din carne rosie contine toti aminoacizii necesari pentru a creste masa musculara si pentru repararea tesuturilor. Masa musculara este esentiala, deoarece ofera posibilitatea de a fi activi fizic si, de asemenea, produce enzime si hormoni care ajuta la prevenirea bolilor. Proteina din carne a fost, de asemenea, legata de pierderea in greutate, deoarece satisfac foamea.
- Femeilor li se recomanda sa consume 18 mg de fier în fiecare zi, iar barbatilor 8 mg. Carnea rosie slaba furnizeaza o cantitate buna de fier, continand o formă de fier mai usor de absorbit decat fierul din alimentele pe baza de plante. Consuma carne rosie slaba de una sau de doua ori pe saptamana pentru a avea o cantitate optima de fier in sange si a te feri de anemie. Deficientele de fier pot cauza probleme de învatare, slabiciune generala si probleme de comportament.
- Un alt avantaj al consumului de carne rosie slaba este ca aceasta furnizeaza o doza buna de zinc. Organismul are nevoie de zinc deoarece ajuta la construirea masei musculare, intareste sistemul imunitar si ajuta la dezvoltarea unui creier sanatos. O persoana medie are nevoie de 15 mg de zinc în fiecare zi.
- Carnea rosie slaba este o sursa naturala de mai multe vitamine B. Consumul de alimente care contin in mod natural vitamina B este important, deoarece ajuta la construirea unui corp sanatos. Carnea rosie slaba contine vitamina B-12 necesara pentru un sistem nervos sanatos si vitamina B-6 necesara pentru un sistem imunitar puternic. Carnea rosie contine, de asemenea, niacina, o alta vitamina B, care ajuta la digestie, precum și riboflavin, pentru o piele sanatoasa si o vedere buna.
Marius Vasilescu
Probiotice naturale - care sunt alimentele care conțin probiotice?
O dietă sănătoasă și echilibrată trebuie să includă într-o anumită proporție și alimente..
25.07.2024