Ceaiuri medicinale pentru slăbit
Exisita o mulțime de plante care, consumate sub formă de ceaiuri sau tincturi, au efecte diuretic-depurative și purgative, favorizând eliminarea apei din țesuturi, secreția și excreția bilei și accelerarea tranzitului intestinal. Ceaiurile de slăbit medicinale îți pot fi de un real folos în cazul în care vrei să pierzi câteva kilograme pe care le socotești a fi în plus.
22.09.2023
Timp estimat de citire:
4 minute, 0 secundeRecomandări de ceaiuri pentru slăbit
Ceai de merișor
Ceaiul de merișor pentru slăbit se prepară în modul următor: peste 2 linguri de frunze bine mărunțite se toarnă 100 ml apă rece. Se amestecă bine și după 15 minute se strecoară lichidul într-un vas. Peste frunzele rămase se pun 100 ml apă clocotită și se fierb 15 minute. Vasul se ia de pe foc și se lasă să stea 10 minute, după care se strecoară. Se amestecă ambele lichide. Se completează cu apă până la 200 de ml și se îndulcește cu miere. La 3-4 ore se ia câte o lingură cu ceai.
Ceai de coada-calului
1-2 lingurițe de plantă se adaugă la o cană de 250 ml apă fierbinte. Se lasă acoperit 10-15 minute, după care se filtrează. Se beau 3 căni cu ceai de coada-calului pe zi, cu 1 ora înaintea meselor principale. Nu se adaugă zahăr.
Ceai din frunze de mesteacăn
Ceaiul pentru slăbit din frunze de mesteacăn stimulează diureza și eliminarea toxinelor, în special acidul uric și urații din sânge.
Ceaiul de slăbit din frunze de mesteacăn se prepară astfel: 1 linguriță cu vârf de frunze la 250 ml apă clocotită, se infuzează 5 minute.
Pentru slăbit, se recomandă și decoctul din frunze de mesteacăn, obținut astfel: 1 linguriță cu vârf de scoarță, făcută pulbere, se fierbe 4 min, apoi se infuzează 10 minute; se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, se filtrează după 6 ore; se beau 2-3 căni de ceai/zi.
Ceai de păpădie
Ceaiul de păpădie te ajută să slăbești ai are efect detoxifiant, diuretic, depurativ și drenor hepato-biliar. Se consumă sub formă de infuzie (1 linguriță la 1 cană apă; se infuzează 5-10 minute). Se beau 2 căni cu ceai pe zi.
Ceai de urzică
Urzicile se consumă ca atare, sub formă de salate sau sub formă de suc proaspăt; se poate utiliza și ceaiul (sub formă de infuzie 1-2 lingurițe la 1 cană apă; se infuzează 5-10 minute; se pot consumă 2-3 căni de ceai pe zi). Ceaiul de urzică pentru slăbit are în același timp efect vitaminizant și mineralizant.
Ceai de unguras
Pe lista cu ceaiuri de slăbit se află și ceaiul de unguras, care se obține astfel: 1 lingură de plantă uscată și mărunțită la o cană cu apă clocotită; se lasă la infuzat 10 minute și se beau 2 căni cu ceai pe parcursul unei zile.
Ceai din frunze de frasin
Aflat pe lista de ceaiuri pentru slăbit, ceaiul din frunze de frasin favorizează eliminarea apei și, implicit, a celulitei. Se consumă sub formă de infuzie; se poate bea câte o cană cu ceai de trei ori pe zi, între mesele principale.
Ceai de anghinare
Anghinarea scade nivelul colesterolului din sânge, stimulează diureza si te ajută să slăbesti sănătos.
Ceaiul de anghinare pentru slăbit se prepară dintr-o lingură de plantă la 500 ml apă clocotită; se infuzează 5-10 min; o cană cu ceai se bea dimineața pe stomacul gol, după care se stă culcat pe partea dreapta 30 minute; restul de ceai se bea în reprize, cu 20-30 minute înainte de mesele principale.
Câteva sfaturi practice pentru cura cu ceaiuri medicinale de slăbit
- Constipația care apare deseori în timpul regimurilor de slăbire se tratează eficient cu infuzie de trandafir. Se pune o linguriță plină de petale de flori sănătoase într-o ceașcă cu apă clocotită. Se acoperă și se lasă la infuzat 15 minute. Se strecoară, se îndulcește cu o linguriță de miere și se bea seara, înainte de culcare;
- Pentru diminuarea poftei de mâncare și stimularea funcției hepato-biliare, se obțin rezultate bune prin folosirea unei combinații de sunătoare cu semințe de fenicul. Se macină sunătoarea și semințele de fenicul cu ajutorul unei râșnite de cafea, după care se cern cu ajutorul unei site fine. Înainte cu 30 de minute de fiecare masă, se ia câte o linguriță din aceste două plante, care se țin puțin sub limbă, după care se înghit cu apă.
Chiar dacă aceste ceaiuri de slăbit sunt naturale, este recomandat ca, înainte de a începe orice tratament cu plante cu acțiune diuretică și purgative, să consultați un medic fitoterapeut.
Salvie albă - beneficii pentru sănătate și utilizări
11.11.2024