Cel mai sanatos dressing pentru salata: uleiul!
Cand tii dieta, faci tot posibilul sa elimini sursele de grasimi si zahar din meniul tau, insa un studiu recent ti-ar putea revolutiona parerea. Mario Ferruzzi, autorul studiului de la Universitatea Purdue, sustine ca absenta unui anumit tip de grasimi din salate duce la pierderea unor nutrienti importanti, precum carotenoidele.
24.09.2012
Timp estimat de citire:
0 minute, 47 secundeCarotenoidele sunt pigmentii din legume si fructe, printre care se numara luteina si betacarotenul, ce au de asemenea un puternic rol antioxidant. O salata cu adevarat sanatoasa, sustin oamenii de stiinta, include neaparat ulei de masline sau ulei de rapita, pentru ca acestea sustin absorbtia carotenoidelor in organism de 7 ori mai eficient decat dressing-urile dietetice sau cele pe baza de unt sau ulei de porumb. Concluzia cercetatorilor este ca sosurile facute din ulei mononesaturat necesita o cantitate foarte scazuta de grasime pentru ca organismul sa absoarba o cantitate foarte mare de carotenoide. Printre uleiurile mononesaturate se numara cel de masline, de avocado, de migdale, de rapita si de alune.
În ce poziție e bine să iei medicamentele, pentru efecte rapide
24.10.2024