Fie ca accelereaza metabolismul, reduc pofta de mancare, detoxifica sau elimina excesul de apa din organism, unele plante pot fi de un real folos in combaterea excesului ponderal. Alaturi de un regim alimentar echilibat si o activitate fizica regulata, ele pot aduce beneficii importante, sporind efectul eforturilor deja angajate prin dieta si miscare. Nu trebuie decat sa le iei sub forma de pudra sau infuzie si sa ai rabdare, caci rezultatele apar negresit, dar nu peste noapte.
29.09.2015
Timp estimat de citire:
3 minute, 39 secundeDescopera care sunt cele mai indicate plante in curele de slabire si cum te pot ajuta ele sa dai jos rontunjimile deranjante.
Inainte de a incepe prezentarile, e necesar sa precizam faptul ca oricat de mult ti-ai pune sperantele in puterea plantelor de a trage silueta prin inel, acest lucru nu se poate intampla. Plantele, indiferent de intensitatea si cmplexitatea efectului lor, nu pot face minuni, daca nu ai grija la ceea ce pui in farfurie si nu urmezi un program sustinut de exercitii fizice de cateva ore pe saptamana. Acestea fiind zise, iata care sunt principalii tai „fito-coechipieri” in confruntarea cu kilogramele in plus:
Radacina de tip tubercul a konjacului – o planta perena cultivata in Japonia, China si alte tari din Asia – este bogata in glucomannan, un fel special de fibre care au capacitaea de a absorbi de cel putin saizeci de ori greutatea lor in apa, de aproape trei ori mai mult decat taratele de ovaz. Din acest motiv, konjacul este grozav in diete: ajuns in tractul digestiv se umfla foarte mult si confera senzatie de satietate, pe care o mentin timp indelungat. In plus, konjacul este aproape lipsit de calorii.
Cum poti folosi konjacul?
Il gasesti sub forma de pudra (faina) pe care o poti consuma in timpul meselor, cate 1 g impreuna cu un pahar de apa. E recomadata folosirea cu precautie a acestui tip de fibre in cazul persoanelor care sufera de constipatie cronica. Acestea sunt nemaipomenite, in schimb, daca ai un tranzit incetinit sau o constipatie banala. Vei uita cat ai zice „konjac” de aceste tulburari digestive neplacute.
Originara din Africa de Vest, Griffonia Simplicifolia este o planta frecvent utilizata ca suplimentar alimentar pentru pierderea in greutate, un somn linistit si contra depresiei. Semintele acesteia contin 5-hidroxitriptofan (5-HTP), un precursor al serotoninei din creier, neurotransmitatorul implicat in reglararea dispozitiei, mai cunoscut cu denumirea „hormonul fericirii”, drept pentru care planta este de ajutor in controlul comportamentelor alimentare compulsive, asa cum sunt rontaielile.
Cum poti folosi griffonia?
Studiile medicale in cadrul carora a fost testata griffonia ca parte a programelor de slabire au aratat ca pentru a avea efectul scontat e nevoie de o doza cuprinsa intre 750 si 900 mg de extract uscat pe zi. Potrivit specialistilor, cel mai bun moment pentru administrarea extractului este in jurul orei 18, iar pentru o absorbtie optima, acesta e bine sa fie luat impreuna cu o bucatica de ciocolata care sa faciliteze trecerea 5-HTP in creier.
Ceaiul Mate, bautura traditionala a tribului Quechua din muntii Anzi, este foarte popular in mult tari sud-americane inca din antichitate, iar acum si-a raspandit faima in toata lumea. Frunzele aspre ale acestei plante sunt bogate in vitamine, minerale, dar si confeina si teobromina, care accelereaza arderea grasimilor stocate in ficat si testuturile adipoase. Gratie cofeinei din compozitie, ceaiul mate creste cheltuielele de energie ale corpului in repaus. Cu alte cuvinte, creste rara metabolismului bazal.
Cum poti folosi mate?
Prepara o infuzie din 5 g de planta la un litru de apa fierbinte, pe care s-o consumi pe tot parcursul zilei. E importanta sa stii ca o ceasca din aceasta infuzie contine circa 70 mg de cafeina. Prin urmare, nu exagera daca te stii cu probleme cardiace sau cu insomnie.
Frunze de anghinare contin substante amare care stimuleaza secretia de bila si evacuarea acesteia in duoden, pentru a facilita digestia. Tocmai de aceea, planta este recomandata in caz de afectiuni biliare, indigestie, dar si cand vine vorba de slabit. Prin cresterea secretiei biliare, anghinarea este un excelent detoxifiant, stimuleaza functia de drenaj a ficatului, regleaza tranzitul si topeste grasimile care se depun pe artere.
Cum poti folosi anghinarea?
Fie iti prepari o infuzie din 1 g de planta la o cana de apa fierbinte, fie iei cateva picaturi de tinctura, cu 5-10 minute inainte de mese.
Sursa: www.santemagazine.fr
Natalia Talmacec
Data publicarii: 29.09.2015Data ultimei actualizari: 12.01.2017
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
14.11.2024