Cele mai bune remedii din „farmacia verde” impotriva celulitei
Cauti solutii care sa estompeze eficient celulita? Nimic mai simplu! Poti lua in calcul o serie de remedii din „farmacia verde” care actioneaza rapid, se aplica usor si sunt accesibile! Efectele sunt garantate!
31.01.2014
Timp estimat de citire:
2 minute, 58 secundeAfla care sunt cele mai bune remedii naturale impotriva celulitei!
Celulita apare de cele mai multe ori la nivelul abdomenului, bazinului, coapselor si genunchilor. Aceste depozite inestetice de grasime sunt o urmare a alimentatiei excesive, a sedentarismului si a unei hidratari deficitare. De aceea, inainte de a lua in calcul rezultatele oricarui tratament anticelulitic, trebuie sa te asiguri ca urmezi un regim echilibrat de viata (alimentatie bogata in fructe si legume si un program de odihna bine stabilit – opt ore de somn pe noapte ajuta organismul sa nu-si creeze depozite de grasime), ca faci destula miscare (cel putin 15 minute de miscare pe zi) si ca te hidratezi corespunzator (1,5-2 litri de apa pe zi).
Bai fierbinti cu decoct din frunze de iedera
Daca in ultimul timp ai incercat tot felul de creme anticelulitice si s-a intamplat ca ele sa nu dea rezultatele pe care le asteptai, atunci opteaza cu incredere pentru decoctul din frunze de iedera. Acesta intensifica circulatia sangvina si ajuta la topirea tesuturilor adipoase. Vei vedea ca, dupa numai 20 de zile de tratament, pielea ta va deveni mai fina si mai ferma ca niciodata. Decoctul se prepara usor din 500 g de frunze de iedera si 6 litri de apa. Planta trebuie fiarta intr-un vas cu capac, la foc mic, timp de 2 ore. La final, stecori fiertura de frunze, apoi torni decoctul in apa calda de baie si stai aici 30 de minute. Urmeaza procedura de doua-trei ori pe saptamana.
Lotiune anticelulitica din cinci plante
Tot pentru diminuarea aspectului de „coaja de portocala” al pielii mai poti aplica o lotiune preparata din: 30 g boabe de ienupar, 20 g trei-frati-patati, 20 g cretusca, 10 g salvie, 10 g flori de soc si 700 ml alcool de 45 de grade sau spirt. Plantele uscate se maruntesc si se pun intr-un borcan inchis la culoare. Apoi adaugi spirtul si inchizi ermetic recipientul. Lasi borcanul la loc ferit de lumina timp de 15 zile. Si inca ceva! Agita bine preparatul inainte sa-l aplici pe zonele cu celulita (zilnic dupa baie).
Masaj cu ulei esential de lamaie
Inca din cele mai indepartate timpuri, uleiul esential de lamaie a fost apreciat pentru calitatile sale revitalizante. Si astazi, fitoterapeutii il apreciaza pentru actiunea lui externa detoxifianta. Beneficiile sale cresc daca acesta este aplicat pe corp prin masaj. Tine cont de faptul ca, inainte de a-l picura direct pe piele, e recomandat sa-l amesteci cu un ulei presat la rece (de masline, de soia, de porumb). Si proportiile sunt foarte importante daca vrei sa obtii un preparat cu adevarat folositor. Asadar, la 25 de picaturi de ulei de lamaie trebuie sa adaugi 50 ml de ulei presat la rece. Aplici solutia direct pe zonele cu celulita si masezi energic, folosind miscari circulare. Excesul de ulei se indeparteaza cu servetele. Evita baia pentru cinci-sase ore.
Infuzie din urzica si radacina de marar
Pe langa cei doi litri de apa pe zi, mai poti bea zilnic cate doua cani de ceai neindulcit din urzica siradacina de marar. Aceasta asociere are efect depurativ. In paralel, mai poti lua tinctura de papadie, cate 15-20 de picaturi dizolvate in putina apa, insa nu mai mult de doua-trei ori pe zi. Se fac cure de cate doua saptamani, cu pauza de cinci zile. Daca ai probleme gastro-intestinale este recomandat sa eviti ceaiul de urzica deoarece poate irita mucoasele.
Sursa: Mictratat de fitomedicina. Vol. 1, autori: Dr. MihaiAlinScarlat, Monica Tohaneanu
Elisabeta Cosmescu
Aceste 4 obiceiuri pot crește cu până la 5 ani speranța de viață!
21.05.2024