Cele mai simple ponturi pentru a slabi fara sa simti ca esti la regim
Slabitul fara dieta si fara sport este visul imposibil al oricarui gurmand comod. Se poate intampla sa pierzi rapid kilograme fara dieta din motive medicale sau din cauza stresului, insa, decat asa, mai bine vesel, sanatos si cu cateva kilograme in plus. Pentru cei care nu sunt dispusi sa apeleze la regimuri radicale, exista mici trucuri care ajuta, in timp, la pierderea catorva kilograme, cu eforturi minime.
06.06.2019
Timp estimat de citire:
2 minute, 56 secundeIata cinci solutii pentru a slabi aproape pe nesimtite! Chiar daca rezultatele nu sunt spectaculoase, riscul efectului Yo-Yo (ingrasarea de dupa un episod de slabire) este minim, pentru ca kilogramele se pierd lent, in timp.
Fa din apa un aliat
Multe dintre kilogramele in plus au drept cauza poftele subite: pofta de ceva dulce, pofta de o bautura carbogazoasa, de alune, de chipsuri… in general de alimente cu multe calorii si lipsite de substante nutritive, care nu fac decat sa mareasca stratul de grasime de pe abdomen sau alte zone predispuse. Nu e niciun pacat sa-ti satisfaci poftele din cand in cand, insa, daca o faci zilnic, sansele de a slabi sunt zero. Iar adevarul este ca e imposibil sa ai pofte mereu. Spune-i, mai degraba, alimentatie gresita, fara limite. Ca sa stii cand ti-e cu adevarat pofta de ceva, fa testul apei, in felul urmator: cand simti subit nevoia de a manca ciocolata, bea un pahar de apa in schimb. Vei vedea ca, de cele mai multe ori, pofta a scazut considerabil si-ti poti amana placerea pentru o alta zi.
Gustarile impiedica infometarea, nu le evita!
Mananca “regulamentar”, cinci mese pe zi: trei principale si doua gustari. In felul acesta, nu vei avea parte de momentele in care, pentru ca foamea e mare, iti umpli farfuria pana la refuz. Atunci cand s-a instalat deja senzatia de foame, energia si nivelul zaharului au ajuns la cote de avarie, asa ca tentatia de dulce si de mancare hipercalorica va fi greu de stapanit.
Nu cumpara ce stii ca iti face rau
Cand iti faci cumparaturile saptamanale, ajungi, inevitabil, la rafturile cu dulciuri, covrigei, grisine, alune etc., pe care le cumperi pur si simplu ca ”sa fie ceva de rontait in casa”. Cum ar fi daca nu le-ai mai cumpara, pur si simplu? Iar cand ti-e pofta de o rontaiala, ia un mar sau un morcov. Placerea nu e la fel de mare, evident, insa dupa cateva luni de la renuntarea la ele vei simti o placere imensa urcandu-te pe cantar.
Dormi mai mult
Daca reusesti sa adaugi macar o ora la programul de somn, e excelent. In timpul somnului, organismul secreta mai multa leptina, un hormon care inhiba senzatia de foame si o amplifica pe cea de satietate, ceea ce face ca, in timpul zilei, sa nu simti asa de intens foamea. Studiile arata ca, pentru a folosi somnul ca aliat in slabire, e nevoie de cel putin sapte ore de somn pe noapte, cu conditia ca acesta sa fie unul profund si linistit.
Redu portiile
In teorie, portiile de mancare trebuie sa fie cam cat palma ta. Daca ai surplus de multe kilograme, probabil in acest moment depasesti cu mult limita. Ai doua variante: fie reduci portiile si-ti pui mai putin in farfurie, fie te ridici de la masa lasand ultimele imbucaturi. E o cauza nobila, nu se va supara nimeni ca nu termini tot ce ai in fata. Tine cont de faptul ca senzatia de satietate se instaleaza la cateva minute bune dupa ce ai incheiat masa, asa ca nu astepta sa simti ca nu mai poti pentru a spune stop.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Tot ce trebuie să știi despre dieta Ikanos
14.11.2024