Cerealele integrale, asociate unui risc de mortalitate mai mic
Prezenta cerealelor integrale in alimentatie amelioreaza in mod semnificativ si durabil sanatatea, prevenind riscul de deces prematur. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea Harvard dupa ce au pus sub lupa mai multe studii realizate in SUA, Marea Britanie si Scandinavia, intre 1970 si 2010, pe un numar de aproximativ 800 000 de persoane.
06.07.2016
Timp estimat de citire:
0 minute, 31 secundeAstfel, rezultatele meta-analizei au relevat ca oamenii care consuma circa 70 de grame de cereale integrale pe zi prezinta un risc de mortalitate cu 22% mai mic, fata de cei care nu includ aceste alimente in meniu. Potrivit specialistilor americani, aceasta scadere s-ar datora reducerii riscului de deces prin boli cardiovasculare si cancer cu 23%, respectiv 20%.
În ce poziție e bine să iei medicamentele, pentru efecte rapide
24.10.2024