Chiftele cu orez și brânză în sos de roșii
Fie că vrei un aperitiv sau felul doi de la masa de prânz, această rețetă este alegerea ideală. Îți oferă un boost de energie, vitamine, puține calorii și este gata într-un timp foarte scurt.
01.03.2021
Timp estimat de citire:
1 minut, 41 secundeIngrediente
- 250 grame orez (bob rotund)
- 2 ouă
- 200 grame roșii decojite
- 50 grame mozzarella
- 1 cățel de usturoi
- Pesmet
- Făină
- Busuioc
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Mod de preparare
Într-un vas se pune orezul și se lasă la fiert. După ce acesta a fiert, se lasă la răcit, ca mai apoi să fie amestecat cu un ou.
Se formează din orez bile pe care le umplem cu puțină mozzarella.
Se dau bilele prin gălbenuș de ou, pesmet și făină și se așază într-o tavă tapetată cu o foaie de copt. Se stropesc puțin cu ulei de măsline și se lasă la cuptor până ce prind culoare aurie.
În paralel pregătim sosul de roșii. Se taie mărunt usturoiul și se pune împreună cu roșiile și puțin busuioc în blender și se amestecă bine. Se adaugă sare și piper după gust.
Beneficii
Pentru un aport de energie sănătoasă, orezul este indicat de cele mai bune ori. Pe lângă asta, orezul ajută la o bună funcționare a creierului. Este bogat în vitamine (B, D), calciu, fibre, fier, ceea ce îl transformă într-un aliment nutritiv pe care e musai să-l incluzi în dietă. Fibrele din orez creează senzația de sațietate, ceea ce înseamnă că mănânci mai puțin, te saturi și ai și energie.
Comparativ cu alte tipuri de brânză, mozzarella are un conținut redus de calorii, grăsimi și carbohidrați (100 grame mozzarella conțin doar 2 grame de carbohidrați). Mozzarella este bogată în vitamine (în speciale vitamina B7, B2, B3), fosfor, calciu, zinc, potasiu. Consumul regulat de mozzarella poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, combate oboseala mușchilor și aduce o doză bună de calciu, necesar sistemului osos.
Rețete de ciorbe pentru scăderea colesterolului
13.11.2024